Rektörler Cıvıklı Pişirmek İçin Yarıştı - Son Dakika
Güncel

Rektörler Cıvıklı Pişirmek İçin Yarıştı

Rektörler Cıvıklı Pişirmek İçin Yarıştı

Abdullah Gül Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Musa Hakan Asyalı ve Melikşah Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Reşit Özkanca, Develi'nin tescilli yiyecveklerinden 'Cıvıklı' pişirme yarışı yaptı.

17.05.2012 09:52

Abdullah Gül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Hakan Asyalı ve Melikşah Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reşit Özkanca, Develi'nin tescilli yiyecveklerinden 'Cıvıklı' pişirme yarışı yaptı. Daha önce de Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur aynı fırında cıvıklı pişirerek, ustalardan geçer not almıştı.

Rektörlerin cıvıklı pişirme yarışmasında 'kürek kavrama', 'fırından cıvıklıyı kürek üzerinde çıkartma' dallarında yapılan değerlendirmede Melikşah Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reşit Özkanca ustalardan 9 puan alırken, Abdullah Gül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Hakan Asyalı 8 puan aldı.

Yarışma sonrasında Rektör Prof. Dr. Reşit Özkanca, "Ustalık mahareti fırın başına geçince anlaşılıyor. Bir sonraki yarışmada on puan almak için çaba göstereceğim" dedi. Rektör Prof. Dr. Musa Hakan Asyalı da pişirdiği cıvıklıyı yarışmaya katılanlara ve değerlendirme ekibine ikram etti.

Yöreye özgü bir pide çeşidi olan develi cıvıklısı, kendine özel yöntemlerle kuşbaşı veya kıyma etten hazırlanarak pişiriliyor. - Kayseri/ Develi

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Rektörler Cıvıklı Pişirmek İçin Yarıştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement