Risk Altında ve Korunması Gereken Çocuklar Çalıştayı - Son Dakika
Güncel

Risk Altında ve Korunması Gereken Çocuklar Çalıştayı

Risk Altında ve Korunması Gereken Çocuklar Çalıştayı

Bahçeşehir Belediye Başkanı Uysal: "Sokağa düşen çocuğun kollarından tutulup kaldırılması kadar, onun oraya düşmesini önleyecek çalışmalar da önemlidir"

28.12.2013 12:37

Bahçeşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, "Sokağa düşen çocuğun kollarından tutulup kaldırılması kadar, onun oraya düşmesini önleyecek çalışmalar da önemlidir" dedi.

Uysal, Başakşehir Sivil Toplum Kuruluşları Platformu tarafından düzenlenen "Risk Altında ve Korunması Gereken Çocuklar Çalıştayı"nın açılışında konuştu.

Çalıştaydan somut sonuçlar ve çözüm önerileri çıkacağına olan inancını dile getiren Uysal, risk altında ve korunması gereken çocuklar meselesinin toplumsal bir konu olduğunu kaydetti.

Hiçbir çocuğun isteyerek sokağa düşmediğini belirten Uysal, "Sokağa düşen çocuğun kollarından tutulup kaldırılması kadar, onun oraya düşmesini önleyecek çalışmalar da önemlidir" diye konuştu.

Uysal, çalıştaya katılan akdemisyen ve uzmanlara hitaben, "Siz bize, bilimin ışığında, bilginin ışığında yol gösterirseniz, biz o yoldan yürürüz. Sağlıklı adımlar atarız" ifadelerini kullandı.

Risk altında ve korunması gereken çocuklarla ilgili ailelerin, eğitim kurumlarının öncelikli olarak görev ve sorumlulukları bulunduğunu vurgulayan Uysal, bu konuda yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları ile ilgili kamu birimlerinin de yapacağı çok şey olduğunu söyledi.

Uysal, belediye olarak "Bilgi Evleri" projesiyle 17 bin 500 öğrenciye eğitimden sanata, müzikten spora birçok alanda hizmet verdiklerini sözlerine ekledi.

"Her çocuk risk altında olabilir"

İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Çalıştay Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Abdulhakim Beki, risk altında ve korunması gereken çocukların yaşadıkları olumsuzlukların herkesçe bilindiğini belirterek, önemli olanın soruna önleyici tedbirlerle yaklaşmak olduğunu söyledi.

Çalıştayda soruna somut çözüm önerileri aranacağını kaydeden Beki, "Her çocuk risk altında olabilir" diye konuştu.

Beki, sosyal hizmet anlamında neler yapılabileceğinin de ele alınacağı çalıştayın hayırlara vesile olmasını diledi.

"Gönülden gelen çalışmalarla çözüm sunulabilir"

AK Parti İstanbul Milletvekili Harun Karaca da konuşmasında, Başakşehir'deki sivil toplum kuruluşlarının bir toplumsal soruna el atmasını önemli bulduğunu söyledi.

Sivil toplum kuruluşlarını daha aktif ve katılımcı olamaya davet eden Karaca, ailelerin de sevgiyle ilgiyle çocuklarına sahip çıkmaları gerektiğini belirtti.

Karaca, çok büyük ekonomik harcamalar yapılmadan da gönülden gelen çalışmalarla bu ve benzer sorunların çözümüne katkı sunulabileceğini ifade etti.

Çalıştayda, çocukların risk altında kalmasına sebep olan faktörlerin yanı sıra Başakşehir'de risk altındaki çocuklara yönelik koruyucu, önleyici ve rehabitisayon hizmetlerinin belirlenmesinin de ele alınacağı belirtildi. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Risk Altında ve Korunması Gereken Çocuklar Çalıştayı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement