Rusya'nın Güney Kıbrıs Rum Kesiminde Askeri Üs İnşa Etmesi - Son Dakika
Güncel

Rusya'nın Güney Kıbrıs Rum Kesiminde Askeri Üs İnşa Etmesi

ABD Savunma Bakanlığı Sözcülerinden Yarbay Vanessa Hillman, Rusya'nın Güney Kıbrıs Rum kesiminin hava üslerini ve limanlarını açması için bastırdığının farkında olduklarını söyledi.

13.02.2015 00:03

ABD Savunma Bakanlığı Sözcülerinden Yarbay Vanessa Hillman, Rusya'nın Güney Kıbrıs Rum kesiminin hava üslerini ve limanlarını açması için bastırdığının farkında olduklarını söyledi.

Hillman AA muhabirinin Rusya'nın Güney Kıbrıs Rum kesiminde askeri üs inşa etmesi ihtimaline yönelik haberlere dair sorusunu cevapladı.

Rusya'nın Güney Kıbrıs Rum Yönetimi ile uzun zamana yayılan askeri, ekonomik ve kültürel ilişkilerinin bulunduğunu kaydeden Hillman, "Rusya'nın Güney Kıbrıs'ın liman ve hava üslerine erişim konusunda  bastırdığını görüyoruz. İlişkilerde bir değişim olursa veya olduğunda, bunun etkilerini değerlendireceğiz" dedi.

Güney Kıbrıs Rum yönetimi lideri Nikos Anastasiadis, Rusya'nın Güney Kıbrıs'da bir askeri hava ve deniz üssü kurmasına hazır olduklarını söylemişti.

Anastasiadis konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Eski bir (savunma) anlaşması bulunuyor, bunun yenilenmesi gerek. Aynı zamanda bazı ilave hizmetler farklı yollarla Almanya ve Fransa gibi başka ülkeler tarafından sağlanacak. Güney Kıbrıs ve Rusya geleneksel olarak güzel ilişkilere sahiptir, bu da değişmeyecek" ifadelerini kullanmıştı.

Taraflar arasında askeri üs konusundaki resmi işbirliği anlaşmasının Anastasiadis'in 25 Şubat'ta Moskova'ya düzenleyeceği ziyaret sırasında imzalanması bekleniyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Rusya'nın Güney Kıbrıs Rum Kesiminde Askeri Üs İnşa Etmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement