Rusya, Ukrayna'dan Kırım'a Yapılan Gıda Sevkiyatını Yasakladı - Son Dakika
Son Dakika Logo
Güncel

Rusya, Ukrayna'dan Kırım'a Yapılan Gıda Sevkiyatını Yasakladı

02.08.2014 07:54  Güncelleme: 08:14

Ukrayna'dan tek taraflı bağımsızlığını ilan ederek Rusya'ya bağlandığı açıklanan Kırım'a, Ukrayna üretimi gıda ürünlerinin sevkiyatı ikinci kez yasaklandı.

Rusya Federasyonu temsilcilerinin, Ukrayna'dan Kırım'a gelen gıda ürünleri sevkiyatını durdurarak, ticareti tamamen yasakladıkları duyuruldu.

Maliye Bakanlığı Kherson Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, yasağın resmi nedeninin, "ürünlerin Rus bitki sağlığı normlarına uymaması" olduğu ifade edildi

Kırım Özerk Cumhuriyetine Ukrayna'dan, mısır, soya, süt ürünleri, alkolsuz içkiler ve ay çekirdeği gibi gıda ürünlerinin sevkiyatının yasaklanmasının ardından, yarımadaya geçmesi beklenen tırların 6 kilometrelik kuyruk oluşturduğu kaydedildi.

Kırım'a yapılan gıda ürünleri sevkiyatı ile ilgili ilk yasak 17 Mayıs'ta başlamıştı.Bu tarihte Kırım'a hayvansal ürünlerin sevkiyatına devam etmek isteyen Ukraynalı şirketlere, Rusya Veterinerlik ve Bitki Sağlığı Gözetim Federal Servisi'nden (Rosselhoznadzor) sertifika almaları gerektiği belirtilmişti.

1 Ağustos'ta ise Rusya Veterinerlik ve Bitki Sağlığı Gözetim Federal Servisi, Ukrayna tedarikçilerinin Rus bitki sağlığı taleplerini ihlal etmesi gerekçesiyle, Rusya Federasyonuna Ukrayna'dan soya fasulyesi, ayçekirdeği ve mısır sevkiyatını yasaklamıştı. - Kırım

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Rusya, Ukrayna'dan Kırım'a Yapılan Gıda Sevkiyatını Yasakladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement