2009 ve 2010 yıllarında Avrupa'nın ve dünyanın en hızlı büyüyen havalimanı seçilen İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı; Uluslararası Havalimanları Konseyi (ACI Europe) tarafından yapılan değerlendirmeye göre 2012 yılında da kendi grubunda Avrupa'nın en hızlı büyüyen havalimanı oldu.
Uluslararası Havalimanları Konseyi'nin (ACI Europe) 2012 yılında Avrupa'daki havalimanları arasında yaptığı değerlendirmeye göre İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı, yüzde 8.4 yolcu artışı elde ederek yıllık yolcu trafiği 10-25 milyon arasında değişen havalimanları arasında Avrupa'nın en hızlı büyüyen havalimanı oldu. Sabiha Gökçen'i yüzde 8.1'lik yolcu artışıyla Berlin Tegel Havalimanı izledi. İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı geçtiğimiz yıl yaklaşık 14.9 milyon yolcuya ev sahipliği yaptı. ACI Europe'a göre İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı Aralık ayında da yüzde 10.3 yolcu artışıyla yine kendi grubunun en hızlı büyüyen havalimanı ünvanına sahip oldu. İstanbul Sabiha Gökçen, 2009 ve 2010 yıllarında da ACI tarafından dünyanın ve Avrupa'nın en hızlı büyüyen havalimanı olma gururunu yaşamıştı. Öte yandan Sabiha Gökçen Havalimanı, 2013 yılı Ocak ayında da yolcu sayısını yüzde 10 artırdı.
İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı işletmecisi olan İSG'nin CEO'su Gökhan Buğday konuyla ilgili yaptığı açıklamada 3. kez bu ünvana sahip olmanın kendileri için gurur verici olduğunu belirterek, "Amacımız 2013 yılı sonunda da yine en hızlı büyüyen havalimanı olmak" dedi. Buğday şöyle konuştu: "2009 yılında açtığımız yeni terminalimizle birlikte, her yıl yurtiçinde ve yurtdışında sayısız ödül kazanıyoruz. Burada havalimanını kullanan yolcularımızın memnuniyeti de bizim için önemli bir kriter. Gerek 2012 yılında ortalama yüzde 92 olan zamanında kalkış oranımız gerekse terminal içindeki operasyonel rahatlık ve havalimanına kolay ulaşım bu memnuniyet oranını artıran en önemli unsurlar" şeklinde ifade etti.
Son Dakika › Güncel › Sabiha Gökçen Bir Kez Daha Seçildi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?