Sadeleştirilmiş Risale-i Nur Basımı Durduruldu - Son Dakika
Güncel

Sadeleştirilmiş Risale-i Nur Basımı Durduruldu

Sadeleştirilmiş Risale-i Nur Basımı Durduruldu

FETÖ/PDY terör örgütü adına faaliyette bulunmak, kara para aklamak, terörizmin finansmanı hakkındaki kanuna muhalefet, terörizmi finanse etmek gibi suçlamalarla bağlı bulunduğu şirketlerle ilgili soruşturma başlatılan ve kayyum ataması yapılan Kaynak Holding’te sadeleştirilmiş Risale-i Nur basımı durduruldu.

04.03.2016 13:32

FETÖ/PDY terör örgütü adına faaliyette bulunmak, kara para aklamak, terörizmin finansmanı hakkındaki kanuna muhalefet, terörizmi finanse etmek gibi suçlamalarla bağlı bulunduğu şirketlerle ilgili soruşturma başlatılan ve kayyum ataması yapılan Kaynak Holding'te sadeleştirilmiş Risale-i Nur basımı durduruldu.

AK Parti Isparta Milletvekili Said Yüce, geçici olarak holdingin yönetim kurulu başkanlığı görevini yürüten İmran Okumuş'a gönderdiği mektupta, Bediüzzaman Said Nursi Hazretleri'nin eserleri Kur'an tefsiri olan Risale-i Nurların FETÖ tarafından 2012 yılından itibaren sadeleştirme adı altında aslında sahteleştirilip tahrif edildiğini belirtti. Yüce, "Bu eserler üzerinde hiç bir maddi ve manevi hakkı olmayan sözde cemaat ve şirketleri,Bediüzzaman'ın eserlerini tahrif etmişlerdir. Haksız ve hukuksuz yere basıp dağıtmaktadırlar. Eser sahibinin ve eserlerinde ismini açıkça zikrettiği, bugün de bir kısmı hayatta olan manevi mirasçı talebelerinin hiç bir şekilde rızası olmadığı bu 'aslından bozulmuş yayınların Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'nu gereğince basım ve yayınının durdurulmasını, perakende mağazalardan toplatılması. mümkünse sorumluların cezalandırılması için gereği konusunda hassasiyetimiz Bediüzzaman hazretlerinin maddi ve manevi mirasçıları, tüm dünyadaki samimi Nur talebeleri tarafından sevinçle karşılanacaktır" ifadelerine yer verdi.

Milletvekili Yüce, sadeleştirilmiş risale basımının durdurulduğu bilgisini sosyal medya hesabından duyurdu. Gönderdiği mektuptan sonra, Okumuş ile telefonda görüştüğünü belirterek, "Sayın Okumuş, Holdinge bağlı 148 mağaza ve tüm depolardaki sadeleştirilmiş Risalelerin toplatılması ve basımının durdurulması için kesin talimat verdiğini söyledi. Bundan sonra da hiçbir şekilde sadeleştirilmiş Risale basılmayacak. Bediüzzaman'ı ve sevenlerini rencide edecek hiçbir tasarrufa bundan böyle Kaynak Holding bünyesinde asla meydan verilmeyecek" dedi. - ISPARTA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Sadeleştirilmiş Risale-i Nur Basımı Durduruldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement