'Sağlık Haksa, Hasta Müşteri Olamaz' - Son Dakika
Güncel

'Sağlık Haksa, Hasta Müşteri Olamaz'

\'Sağlık Haksa, Hasta Müşteri Olamaz\'

Pala, 'Hasta mı, müşteri mi?' sorusuna "Sağlık haksa, hasta müşteri olamaz" dedi.

12.04.2012 17:59

Bir etkinlikte konuşan Bursa Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Kayıhan Pala, 'Hasta mı, müşteri mi?' sorusuna sağlık sektöründe hala cevap arandığını belirterek, "Sağlık haksa, hasta müşteri olamaz" dedi.

Has Parti Bursa İl Başkanlığı'nın etkinliğinde konuşan Pala, sağlık sektörünün piyasanın yönlendirmesine bırakılamayacağını ifade ederek, kamu tarafından yönlendirilen bir sistemin kurulması gerektiğini söyledi.

Konuşmasında sağlık sektörünün gidişatını değerlendiren Pala, Türkiye'nin insani gelişme endeksindeki performansının 92. sıra ile kötü olduğunu ve git gide gerilediğini açıkladı.

Son yıllarda özel hastanelerin artışına işaret eden Pala, sağlığın bir hak olduğunu ifade ederek "hasta müşteri olamaz" dedi. Türkiye'de sağlık sektörünün gelişmesiyle, sağlık hizmetlerinden memnuniyet düzeyinin arttığını söyleyen Pala, buna rağmen vatandaşın sağlık harcamasındaki artışa dikkat çekti.

İl Başkanı Ali Mollasalih ise, Bursa'daki özel hastaneler ve kamu hastanelerini mukayese ederek, Nilüfer'de hastane yoğunluğu olmasına rağmen hiç kamu hastanesinin olmadığını ifade etti. Nilüfer'e devlet hastanesinin gerekliliğinden bahseden Mollasalih, geçen yıl konuya ilişkin yapılan eylemleri hatırlattı. Mollasalih, "Nilüfer'de yapılmasını istediğimiz kamu hastanesi için en uygun yer Fatih Sultan Mehmet Bulvarı üzerinde kalan büyük arazidir. Elde kalan merkezi son arazi de alışveriş merkezlerine tahsis edilmeden yetkililerin harekete geçmesini bekliyoruz." şeklinde konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Sağlık Haksa, Hasta Müşteri Olamaz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement