Salon'da Yeni Sezon Başlıyor! - Son Dakika
Güncel

Salon'da Yeni Sezon Başlıyor!

Salon\'da Yeni Sezon Başlıyor!

Salon kapılarını 4 Ekim'de Saint Etienne konseri ile açıyor!

01.10.2012 14:09

İstanbul kültür sanat hayatının önemli performans merkezlerinden Salon, yoğun bir programla yeni sezonda sanatseverlerle buluşuyor. Salon, yeni sezon için kapılarını, 4 Ekim Perşembe akşamı, Saint Etienne konseriyle açıyor!

Açıldığı günden itibaren İstanbullu sanatseverlerden büyük ilgi gören performans mekânı Salon, yeni sezon için kapılarını 4 Ekim Perşembe akşamı açacak. Geçen yıllarda olduğu gibi yeni sezonda da caz, rock, alternatif ve dünya müziğinin merakla beklenen isimlerini ağırlayarak, yine sanatseverlerin buluşma noktası olacak Salon'un ilk konuğu İngiliz indie-dans grubu Saint Etienne olacak.

Kariyerinin yirmi ikinci yılında Türkiye'ye ilk kez gelecek Saint Etienne, Salon'un yeni sezondaki ilk konuğu olarak 4 Ekim Perşembe ve 5 Ekim Cuma akşamları 21.30'da Salon izleyicisiyle buluşacak. Müziklerinde dub, swing, folk, pop ve rock soundlarına yer veren Saint Etienne, çıkardığı sekiz albümle İngiltere'nin en itibarlı ve istikrarlı müzik grupları arasında gösteriliyor.

Son stüdyo albümleri Words and Music by Saint Etienne'in Avrupa turnesi kapsamında Salon'un konuğu olacak Saint Etienne, 1991'de yayımladıkları ilk albümleri Foxbase Alpha'dan bu yana en sevilen hitlerine yer verecekleri geniş bir repertuarla Salon sahnesinde olacak.

1990'da Bob Stanley ve Pete Wiggs tarafından kurulan Saint Etienne, ilk albümleri Foxbase Alpha'da birçok vokalle çalıştıktan sonra Sarah Cracknell ile yollarına devam etme kararı aldı. Bir Neil Young şarkısı olan "Only Love Can Break Your Heart" yorumu ile büyük beğeni toplayan grup, 1994'te yayımlanan Tiger Bay albümüyle folk müzik öğeleri de içeren bir albüme imza attı. En büyük hiti "He's On The Phone" ise 1995'te dinleyicilerle buluştu.

Saint Etienne, Sound of Water adlı ambient ve trip-hop çağrışımları içeren albümünü 2000 yılında yayımladı. Müzikal gelişimlerinin ve müziğe bakışlarının hikayelerle sunulduğu son stüdyo albümleri Words and Music by Saint Etienne ile beğeni toplayan Saint Etienne, 90'ların başında başladığı müzik serüveni boyunca Kylie Minogue, The Charlatans'dan Tim Burgess, Étienne Daho, Paul van Dyk gibi isimlerle ortak çalışmalara imza attı. Birçok şarkıları sinema filmleri ve TV dizilerinde yer alan St Etienne'in A Good Thing adlı şarkısı, Pedro Almodovar'ın Volver adlı filminde kullanıldı.

DJ kabininde, Radyo Eksen'den Güven Yıldız'ın yer alacağı iki konserin de biletleri 45 TL ve öğrenci biletleri 35 TL üzerinden temin edilebilir.

DEMONATION FESTİVALİ İLE TÜRKİYE BAĞIMSIZ MÜZİK SAHNESİ SALON'DA!

Salon'da, yeni sezonun ilk hafta sonu da çok hareketli geçecek. Bant Mag. ekibinin düzenlediği Demonation Festivali ile, Türkiye bağımsız müzik sahnesinin önemli isimleri, iki gün boyunca Salon izleyicileriyle buluşacak. İlk defa 2010 yılında düzenlenen Demonation Festivali'nin üçüncüsünde ona yakın topluluk, 6 Ekim Cumartesi ve 7 Ekim Pazar akşamları, 18.00'den gece yarısına kadar ard arda sahne alacak.

Yerel müzik sahnesinin üretimlerini bağımsız yollarla sürdüren isimleri arasından seçilen müzisyenlerle, Jameson Irish Whiskey sponsorluğunda gerçekleştirilen Demonation Festivali'nin iki günlük programı boyunca Halimden Konan Anlar, Change of Plans, Murat Üf Yaa, Islandman, Fakap, Roadside Picnic, Sami Baha, Orchestra Volatile ve Umman Türkoğlu gibi müziğin bağımsız isimleri ağırlanacak. Detaylı bilgilerine www.demonationfest.com adresinden ulaşılabilecek festivalin günlük biletleri 25 TL ve 20 TL (öğrenci), kombine biletleri ise 40 TL ve 30 TL (öğrenci) üzerinden temin edilebilir.

Salon etkinliklerinin biletleri Biletix satış kanalları ve Salon gişesinden temin edilebilir. Lale Kart sahipleri, biletlerini %25'e varan özel indirimlerle temin edebiliyor. Tüm bilet alımlarında kredi kartı geçerli. Salon gişesi pazar günleri hariç her gün 10.00-18.00 saatleri arasında ve etkinlik günlerinde etkinlik başlayana kadar açık.

Salon programı hakkında ayrıntılı bilgi için www.saloniksv.com adresi ziyaret edilebilir.

Salon etkinliklerinden yüksek çözünürlüklü görselleri www.iksvphoto.com adresinden indirebilirsiniz.

Salon etkinlikleriyle ilgili görüntüler için medya@iksv.org adresi üzerinden İKSV Medya İlişkileri ile temasa geçebilirsiniz.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Salon'da Yeni Sezon Başlıyor! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement