Şampiyon Takım, Rıo'ya Gitmeye Hak Kazandı! - Son Dakika
Güncel

Şampiyon Takım, Rıo'ya Gitmeye Hak Kazandı!

Şampiyon Takım, Rıo\'ya Gitmeye Hak Kazandı!

Vodafone Football Cup'ın Türkiye finalleri 17-18 Mayıs tarihlerinde İnönü Stadyumu'nda oynandı.

20.05.2013 12:10

AMATÖR FUTBOL TURNUVASINDA ŞAMPİYON TAKIM, RIO'YA GİTMEYE HAK KAZANDI!

BEŞİKTAŞ'IN EFSANELERİ, İNÖNÜ'DEKİ SON MAÇI VODAFONE FOOTBALL CUP FİNALLERİNDE YAPTI

Vodafone'un bu yıl üçüncü kez düzenlediği Vodafone Football Cup'ın Türkiye finalleri 17-18 Mayıs tarihlerinde İnönü Stadyumu'nda oynandı. 10 ilin şampiyonlarının katıldığı ve iki gün süren finaller sonucunda İstanbul'dan "Begenym" takımı Vodafone Football Cup Türkiye Şampiyonu olarak Brezilya'da düzenlenecek FIFA Konfederasyon Kupası finalini yerinde izleme şansını yakaladı. Finalde Gordon Milne yönetimindeki eski Beşiktaşlı futbolcuların maçı, İnönü'ye veda niteliğindeydi.

Vodafone Türkiye'nin organize ettiği, üçüncü yılında artan bir coşku ile hayata geçirilen Vodafone Football Cup'ın Türkiye finalleri, 17-18 Mayıs tarihlerinde İnönü Stadyumu'nda oynandı. Önümüzdeki aylarda yıkılıp yeniden inşa edilecek tarihi İnönü Stadyumu'ndaki son futbol maçları olma özelliğini taşıyan Vodafone Football Cup finallerinde, İstanbul'dan Begenym takımı Türkiye şampiyonluğunu göğüsledi. İstanbul Begenym, dünyadaki en büyük futbol organizasyonlarından biri olan Konfederasyon Kupası finalini, Brezilya'nın Rio de Janeiro şehrinde izleme şansını yakaladı.

Çekişmeli maçlar sonunda Türkiye şampiyonu belirlendi

Üçüncü yılında artan ilgiyi karşılamak üzere 10 şehre yayılan 3. Vodafone Football Cup, "Şehrin İçin Oyna" sloganıyla İstanbul, İzmir, Bursa, Ankara, Adana, Gaziantep, Urfa, Elazığ, Antalya ve Trabzon'da şehir turnuvaları düzenledi. 1355 amatör takımın ve 11 bini aşan futbolcunun katılımıyla tamamlanan turnuvalarda şehir birincisi olan 10 ekip, 17-18 Mayıs tarihlerinde İnönü Stadyumu'nda düzenlenen final maçlarında kozlarını paylaştı. İki gruba ayrılan takımlar kendi aralarında tek devreli lig usulüyle karşılaştılar. A grubunun birincisi Elazığ Pala 23, B grubunun ikincisi Ankara Birlik Halı Saha ile yarı final maçı oynadı. B grubunun birincisi İstanbul Begenym rakibi ise A grubu ikincisi Gaziantep Kolej Ayıntab oldu.

Finalde Ankara Birlik Halı Saha ve İstanbul Begenym takımları karşılaştı. Kıran kırana geçen maçı 4-1'lik skorla İstanbul Begenym kazanarak şampiyon oldu. Üçüncülük maçını ise 3-0'lık skorla Antalya Ford Bilaller kazandı. Etkinlikte il şampiyonu olan 10 takıma HTC telefon verildi. Türkiye şampiyonu olarak taçlanan İstanbul Begenym takımıysa, şampiyonluk kupasını Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Gökhan Öğüt'ün elinden aldı.

Ünlüler maçında İnönü efsaneleri sahadaydı

Önümüzdeki yaz aylarında yıkılacak ve yeniden inşa edilecek olan İnönü Stadyumu'nda oynanacak son futbol maçları olan turnuvada, Beşiktaş'ın tarihine damga vurmuş efsanevi futbolcular da bir veda maçı yaptı. Maç kadrosunda Metin Tekin, Ali Gültiken, Tayfur Havutçu, Pascal Nouma, Ahmet Dursun, Zeki Önatlı, Kadir Akbulut, Necdet Ergün, Erkan Avseren, Halim Okta, Yasin Sülün, Ömer Gülen, Zafer Öger, Adem İbrahimoğlu gibi Beşiktaş'ın ünlü futbolcuları yer aldı. Takımlara taktik veren isimse, bu kadro çatısıyla üst üste üç şampiyonluk kazanmış olan efsanevi Beşiktaş teknik direktörü Gordon Milne oldu. İnönü Stadyumu denince ilk akla gelen bu isimler, tarih yazdıkları İnönü Stadyumu'ndaki son maçı gerçekleştirerek stada son vedalarını yapmış oldu. İki takıma ayrılan Beşiktaşlı futbolcular arasındaki maç 5-5'lik skorla sonuçlandı.

Pascal Nouma, İnönü'de oynanan son maçlara renk kattı

Önümüzdeki yaz aylarında yıkılarak yeniden inşa edilecek İnönü Stadyumu'ndaki finallere Vodafone Football Cup'ın hamisi olan Pascal Nouma'da katıldı. Nouma, yaptığı konuşmada Vodafone'un amatör futbola desteğini önemsediğini belirterek, Vodafone Football Cup'ın ilerleyen yıllarda da güçlenerek devam edeceğini söyledi. Finalin İnönü Stadı'nda yapılmasının kendisi açısından duygusal bir anlam taşıdığını belirten yıldız sporcu, İnönü'de yapılan son spor olayının bir parçası olmaktan büyük kıvanç duyduğunu sözlerine ekledi.

Türkiye Şampiyonu Rio'ya gidiyor

3. Vodafone Football Cup Türkiye Şampiyonu olan İstanbul Begenym takımı, kupa ve madalya törenindeki sürprizle sevince boğuldu. Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Gökhan Öğüt, şampiyon İstanbul Begenym takımını Vodafone davetlisi olarak Rio'ya götürme sözü verdi. Bu yaz 15-30 Haziran tarihlerinde Brezilya'da düzenlenecek 2013 FIFA Konfederasyonlar Kupası'nın Rio de Janerio'daki final maçına İstanbul'dan Begenym takımı, Vodafone Cup Türkiye Şampiyonu sıfatıyla gidecek ve yerinde final heyecanı yaşayacak.

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Gökhan Öğüt, şunları söyledi:

"Üçüncü kez düzenlediğimiz Vodafone Football Cup ile sporu kitlelere yaymak adına, 'Herkes İçin Futbol' felsefesinin altını çizdik. Futbol sever abonelerimizin, profesyonel atmosferde spor keyfi yaşamasını sağlamaya çalıştık. 10 ilde düzenlediğimiz Vodafone Football Cup'ın şehir elemelerinin coşkusunu, İnönü Stadyumu'ndaki final etabına taşıdık. İl elemelerinde 11 bin sporcu, 1325 maç yaptı. 17-18 Mayıs finallerindeyse toplam 24 maç oynandı. Türkiye'de bu kadar fazla maçın oynandığı amatör ya da profesyonel başka bir lig bulunmuyor. Finallerin bizim için bir diğer önemli yanı, yaz aylarında yıkılacakİnönü Stadyumu'nda düzenlenecek son maçlar olmasıydı.

İnönü Stadyumu'nda uzun yıllar futbol oynamış Beşiktaşlı futbolcuların da aramızda olarak bu stada veda niteliğindeki maçı turnuvamız çerçevesinde yapması bizi onurlandırdı. Tarihi İnönü Stadı'nı, Vodafone Football Cup ile, amatör sporculara profesyonel spor keyfi yaşatarak uğurladık. Türkiye şampiyonu olan İstanbul Begenym takımını da bu vesileyle tebrik ediyorum. Vodafone Football Cup'ı önümüzdeki sezonda ülkemizin diğer illerinde de yaygınlaştırmayı hedeflediğimizin müjdesini vermek istiyorum."

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Şampiyon Takım, Rıo'ya Gitmeye Hak Kazandı! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement