Samsunspor, Şehitlerini Andı - Son Dakika
Güncel

Samsunspor, Şehitlerini Andı

Samsunspor, Şehitlerini Andı

Samsunspor, 1989 yılında Malatyaspor'a deplasmanına giderken geçirdikleri trafik kazasında hayatını kaybeden şehitlerini andı.

20.01.2012 12:40

Samsun spor, 1989 yılında Malatyaspor'a deplasmanına giderken geçirdikleri trafik kazasında hayatını kaybeden şehitlerini andı.

Samsunspor camiası tarafından, kazanın 23'üncü yıldönümü nedeniyle Asri Mezarlık ve Kıranköy Mezarlığı'nda anma töreni düzenlendi. Törene, Samsunspor yönetim kurulu, kazanın yaşandığı dönemin başkanı olan Hakkı Tomaç, futbolcular, kentin önde gelen spor camiası ve protokol üyeleri katıldı. 20 Ocak 1989 tarihinde Malatyaspor deplasmanına giderken Havza İlçesi'nde geçirdikleri trafik kazasında hayatını kaybeden teknik direktör Nuri Asan, şoför Asım Özkan, futbolcular Muzaffer Badalıoğlu, Mete Adanır, Zoran Tomiç için dualar edildi. Teknik direktör Nuri Asan için Asri Mezarlığı, şoför Asım Özkan için de Kıranköy Mezarlığı'nda ayrı ayrı tören düzenlendi. Futbolculardan Zoran Tomiç'in Bosna Hersek'te, Mete Adanır'ın KKTC'de, Muzaffer Badaloğlu'nun ise Zonguldak'ta bulunan mezarları başında anıldığı belirtildi.

Kazada yaralanan ve felçli olduğu için tekerlekli sandalyede yaşamını sürdüren o dönem takımın kaptanı olan Emin Kar, "Her yıl futbol şehitlerimizi burada anıyoruz. O günün acısı hala yüreklerimizde. Hiçbirini unutmadık. Unutmayacağız" dedi.

CHP Milletvekili İhsan Kalkavan da, Türk spor tarihinin en kara günlerinden birinin 20 Ocak 1989'ta yaşandığını belirterek, "Çok değerli futbolcularımızı ve teknik direktörümüzü o kazada kaybettik. Samsunspor ve Türk futbolu için acı bir tarih" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Samsunspor, Şehitlerini Andı - Son Dakika


Advertisement