Sanatseverler Basel'de Bir Araya Geldi - Son Dakika
Güncel

Sanatseverler Basel'de Bir Araya Geldi

Sanatseverler Basel\'de Bir Araya Geldi

Contemporary Istanbul ve Akbank Private Banking sanatseverleri Basel'de bir araya getirdi

15.06.2013 14:30

Uluslararası çağdaş sanat fuarı Contemporary Istanbul, ana sponsoru Akbank Private Banking ile dünyanın en önemli çağdaş sanat fuarlarından olan Art Basel sırasında özel bir kokteyl düzenleyerek koleksiyonerleri, sanat profesyonellerini ve sanatseverleri bir araya getirdi.

Çağdaş sanatın gelişmesi, yurtiçi ve yurtdışında tanıtılması ve Türkiye'nin dünyanın başlıca uluslararası sanat merkezleri arasında yer alabilmesi için çalışmalarını sürdüren Contemporary Istanbul dünyanın en önemli sanat buluşmalarından olan Art Basel'in açılış haftasında başta Avrupa, Amerika, İngiltere Körfez Bölgesi'nden olmak üzere dünya çapında sanatseverleri özel bir davette buluşturdu.

13 - 16 Haziran tarihlerinde 44.sü düzenlenen Art Basel dünyanın en önemli sanat fuarı ve en büyük sanat buluşmaları arasında yer alıyor. Art Basel'e bu yıl 300 galeri katılıyor ve aynı anda şehirde düzenlenen 4 uydu fuarla birlikte 40 ülkeden toplam 600 sanat galerisi, 2.200 sanatçı katılıyor, 90.000 ziyaretçi ve uluslararası 5.000 basın mensubu fuarı izliyor. Türkiye'den Dirimart, C.A.M. Gallery, Siyah Beyaz, Kare Art Gallery, NON, Rodeo galerilerinin yanı sıra Venedik Bienali'nde de yer alan Yüksel Arslan ve Kutluğ Ataman Art Basel ve paralel fuarlarda görülebilecek.

Contemporary Istanbul dünyanın ön önemli koleksiyonerlerini, sanat profesyonellerini ve özellikle yabancı basını bir araya getirmek, Türkiye'den çağdaş sanat hakkında uluslararası alanda daha kapsamlı bilgilendirmek amacıyla 12 Haziran 2013 tarihinde Restaurant Safran Zunft'ta Akbank Private Banking sponsorluğunda özel bir resepsiyon düzenledi. Dünyanın dört bir yanından katılım gösteren davetliler Safran Zunft'ta düzenlenen resepsiyonda buluştu.

3. senesinde gelenekselleşen Basel daveti dolayısıyla uluslararası basın mensupları ile bir araya gelen Contemporary Istanbul Yönetim Kurulu Başkanı Ali Güreli "Art Basel dünyanın en eski ve en önemli sanat fuarlarından, Basel şehri Art Basel sayesinde dünyada tanındı, fuar sırasında 1.5 milyar euro'luk sanat eseri el değiştiriyor. Fuarlar da 4 günlük etkinlikler olmaktan çıkıp tüm haftaya yayılıyor. Contemporary Istanbul da aynı şekilde planlanıyor, bu sene fuar 5 Kasım'da düzenlenecek Gala Gecesi ile başlayacak. Sanat ekonomisi hem Türkiye hem dünyada istikrarlı büyümesine devam ediyor. Sene içerisine yayılarak düzenlediğimiz Basel daveti ve diğer fuarlarda/bienallerde düzenlediğimiz etkinliklere İstanbul için önemli olan kitleyi davet ederek İstanbul'a sanat vesilesi ile gelecek sanatsever, sanat profesyoneli ve koleksiyoner sayısını arttırmayı hedefliyoruz. En büyük güç yeni keşfedilmeye başlayan Türk Çağdaş Sanatı ve genç çağdaş sanatçıların sayısının artması. Son günlerde Türkiye'de yaşanan tepkilerin demokrasinin gelişmesi yönünden olumlu mahiyet taşıdığını, Türkiye'nin ilerlemesine engel olmayacak tam tersine yakın gelecekte olumlu noktalara getirecek ve Dünya çapında gelişen Türk çağdaş sanat ortamını etkilemeyecektir" şeklinde görüş bildirdi.

Dünyanın en önemli sanat fuarı Art Basel'de 2013 yılında da yer aldıklarını söyleyen Akbank Private Banking'den sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Saltık Galatalı, "Akbank Private Banking olarak çağdaş sanatımızın gelişmesi, yurtiçi ve yurtdışında tanıtılması çalışmalarına Contemporary İstanbul'un ana sponsoru olarak altı yıldır aralıksız destek veriyoruz. Basel'de bulunan dünyanın en önemli koleksiyonerleri, sanat profesyonellerini ve özellikle yabancı basını bir araya getirmek, Türkiye ve Türkiye'den çağdaş sanat hakkında daha geniş kapsamlı bilgi vermek amacıyla Akbank Private Banking sponsorluğunda bir davet düzenlemekten de mutluluk duyuyoruz. Türkiye'de çağdaş sanatın, dünyanın başlıca uluslararası sanat merkezleri arasında yerini alabilmesi için çalışmalarında Contemporary İstanbul'un yanında durmaya devam edeceğiz." dedi.

Contemporary Istanbul

7 - 10 Kasım tarihlerinde 8.si gerçekleştirilecek Contemporary Istanbul, 13. İstanbul Bienali ve Art Istanbul Sanat Haftası (4 - 10 Kasım) ile beraber İstanbul'u geniş bir sanat izleyicisi kitlesinin odak noktası yapacak. CI bu sene 70'i yurtdışı, 40'i yurt içi olmak üzere 110 çağdaş sanat galerisine ev sahipliği yapacak. Sergilenen eserlerin %50'sin bölgeden ( Balkanlar, Kuzey Afrika, Doğu Akdeniz) kalan %50'si ise Avrupa ve Amerika kıtasından seçki halinde sunulacak.

Yeni Ufuklar: Rusya

Fuarda yer alan "Yeni Ufuklar" bölümü çevre ülkelerdeki çağdaş sanatın ifadesini keşfetmeyi hedefliyor. Son yedi yıldır tüm dünyadan galerileri bir araya getirmenin yanında, Körfez Ülkeleri ve Doğu Avrupa Ülkeleri'ni konuk eden fuarın "Yeni Ufuklar" bölümünde bu sene Rusya konuk ediliyor. Contemporary İstanbul Rusya'dan 10 galerinin yanı sıra, sanatçılara, küratörlere, yayınlara, sanat eleştirmenlerine ve önemli bir koleksiyoner grubuna ev sahipliği yapacak. Kültür Bakanı Vlademir Medinsky de Ali Güreli tarafından davet edilecek.

Art Istanbul Sanat Haftası

İstanbul'a olan ilgiyi arttırarak, kentin uluslararası çağdaş sanat çevrelerince daha iyi tanınmasını sağlamak ve sanat çevrelerini kente çekmek amacıyla düzenlenen "Art Istanbul" sanat haftası bu sene 4- 10 Kasım 2013 tarihlerinde ikinci defa hayata geçiriliyor. Tüm şehirde bir hafta sürecek olan sanat haftası Art Istanbul, sanat müzeleri, kurumlar ve galerileri içeren katılımcılarıyla sergi açılışları, rehberli geziler, sanatçı konuşmaları ve panellerden oluşan bir program sunuyor. Projenin ikinci yılında, IKSV, İstanbul Modern, Sabancı Müzesi, Pera Müzesi, SALT, Arter ve daha birçok sanat kurumu, galeriler, sanat inisiyatifleri ve Avrupa ülkelerinin kültür merkezlerinin etkinlikleri, 13. İstanbul Bienali ile aynı zamanda, ortak bir yapı içinde izleyiciyle paylaşılacak.

Uluslararası Etkinlikler

Uluslararası sanat fuarı Contemporary Istanbul sene boyunca düzenlediği uluslararası etkinlikler ile sanatseverleri buluşturmaya devam ediyor.

ARCOMadrid Çağdaş Sanat Fuarı sırasında Focus Turkey programı kapsamında; T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı himayesinde düzenlediği davetin ardından, Contemporary Istanbul, Art Dubai Çağdaş Sanat Fuarı sırasında da sanat dünyasının önemli isimlerini bir araya getirdi. Contemporary Istanbul, Akbank Private Banking ve Zorlu Center'ın 20 Mart 2013 Çarşamba günü T.C. Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik himayesinde düzenlediği özel resepsiyon; uluslararası sanatçı, galeri-sanat kurumu yöneticileri, küratör, koleksiyoner ve uluslararası basın mensuplarını Al Qasr Hotel'de buluşturdu. Davette performansı sanatçısı Eser Selen özel bir performans sergiledi.

Dubai davetini Mayıs ayında Avrupa'nın önde gelen koleksiyonerlerinin bir araya getirildiği Venedik Resepsiyonu izledi. 55. Venedik Bienali'nin açılış haftasında gerçekleşen kokteyl resepsiyonu, 29 Mayıs tarihinde sanat dünyasından çok önemli isimleri Palazetto Pisani'de ağırladı.

Bodrum Çağdaş Sanat Akademisi

Bodrum Çağdaş Sanat Akademisi Temmuz 2013'de Contemporay Istanbul tarafından açılacak bir sanatçı rezidans programıdır. Akademi, Bodrum'da 12 aylık bir çerçeve içerisinde uluslararası sanat kurumları ve üniversiteler ile işbirliği yaparak dünya sanatçılarını ağırlayamaya hazırlanıyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Sanatseverler Basel'de Bir Araya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement