SAP Türkiye'nin Ashoka Vakfı ile birlikte yürüttüğü ve 18-30 yaş arası gençlerin sosyal girişimcilik projelerini destekleyen "Hızlan FarkYarat" programının 2016 yılı kazananları açıklandı.
Kurumsal uygulama ve yazılım alanında dünya lideri SAP, global sosyal sorumluluk vizyonu çerçevesinde, Ashoka Vakfı ile birlikte yürüttüğü Genç Sosyal Girişimciler için Destek Programı "Hızlan FarkYarat"ın 2016 kazananlarını İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre Ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirilen SAP Inovasyon Forum'un açılışında açıkladı.
Bu yıl, "Projeni Kap Gel" mottosuyla yürütülen "Hızlan FarkYarat" programı ile Türkiye'deki dezavantajlı gençlerin daha iyi eğitim alarak, kariyer gelişimleri için gerekli donanıma sahip olmaları, toplumla etkin bir bütünleşme sağlayabilmeleri ve vizyonlarını genişletmeleri amaçlanıyor. Projeleriyle programa dahil olan 5 genç sosyal girişimciye, Ashoka Vakfı ve SAP Türkiye ekibi tarafından aylık eğitim bursu, mentorluk desteği sağlanacak ayrıca projeler sağlanan faydayı ölçen ve geliştiren bir raporlama sistemi ile takip edilecek.Bu sayede, genç sosyal girişimciler, alanında uzmanlaşmış isimlerle birebir toplantılar yaparak, projelerini geliştirme ve daha geniş kitlelere ulaştırma fırsatı bulacak.
Geçen yıla oranla bu yıl başvuruların iki kat arttığı programda projeler, yaratılan sosyal etki, yaratıcılık, inovatif yaklaşım, teknoloji kullanımı gibi çok çeşitli kriterlere göre Ashoka ve SAP Türkiye yöneticileri tarafından detaylı bir değerlendirmeden geçerek belirlendi. 50'yi aşkın başvurudan seçilen bu yılın proje ve proje sahipleri ise şöyle: E-Bursum ile Mesut Keskin, Kiron Mülteciler İçin Yükseköğretim projesiyle Phil Weidmann, Social Maker Lab projesiyle Özge Özmen, Dem Dernek girişimiyle Damla İşeri ve Otsimo projesiyle Zafer Elcik.
SAP Türkiye Genel Müdürü Zeynep Keskin konuyla ilgili, "Teknolojiye ve işimize karşı taşıdığımız sorumluluğun aynısını topluma karşı da taşıyoruz. SAP Türkiye olarak, 'insana dokunmak' ilkesiyle çevre, eğitim, sosyal girişimcilik gibi geniş bir yelpazede projeler geliştirip bunları hayata geçiriyoruz. Türkiye'deki girişimcilik ekosistemini büyütmek hedefiyle, Ashoka Türkiye ile birlikte geçen yıl genç sosyal girişimciler için 'Hızlan FarkYarat' programını başlattık. Bu yıl da, program kapsamında Türkiye'deki dezavantajlı gençlerin daha iyi eğitim almaları, kariyer gelişimleri için gerekli donanıma sahip olmaları, toplumla etkin bir bütünleşme sağlayabilmeleri ve bakış açılarını genişletmeleri amacıyla çalışan ve fark yaratan genç sosyal girişimcileri desteklemeye devam edeceğiz. SAP olarak, yaşadığımız dünyayı daha iyi bir yer haline getirmeyi hedefliyor; yeni nesle daha iyi bir gelecek sunmayı önceliğimiz olarak görüyoruz" diye konuştu.
SAP Türkiye Kurumsal İletişim Direktörü Ekin Erim proje ile ilgili, "Bilişim sektörü, hız kesmeden gelişmeye ve değişmeye devam ediyor. Biz de yenilikçi ürün ve servislerimize ek olarak kurumsal sosyal sorumluluk projelerimiz ile hayata değer katmaya ve her alanda dijital dönüşüme öncülük etmeye devam ediyoruz. SAP, dünyada 860'tan fazla sivil toplum kuruluşu ile işbirliği yaparak düzenlediği kurumsal sosyal sorumluluk çalışmalarıyla, milyonlarca kişinin yaşamına dokunuyor. Bu sene de, geçen sene olduğu gibi 'Hızlan FarkYarat' programı kapsamında gençlerin eğitimine ve topluma fayda sağlayan, girişimlerinde teknolojiyi etkin olarak kullanan beş projeyi belirledik ve destek programımıza dâhil ettik. İlham veren fikirleri ve inovatif girişimleri ile toplumda ciddi bir dönüşümü tetikleyen ve fark yaratan genç arkadaşlarımızı tebrik ediyor ve projelerini heyecanla takip ediyoruz." dedi.
Ashoka Türkiye Ülke Temsilcisi Zeynep Meydanoğlu, SAP Türkiye'nin desteğiyle yürüttükleri program hakkında şunları söyledi: "SAP ile Hızlan FarkYarat programını sürdürmek bizim için büyük bir mutluluk. Genç sosyal girişimcilere bir yıl boyunca finansal ve stratejik destek vererek onların etkilerini artırmalarını sağlayacağız. Hâlihazırda on binden fazla çocuğun ve gencin hayatını iyileştiren 5 gencin gelecek planlarını geliştirmek ve ulaştıkları kişi sayısını artırma, bu yıl ki temel hedefimiz olacak."
"Hızlan FarkYarat" programı kapsamında, geçtiğimiz yıl seçilen 5 projenin sosyal girişimcileri, Türkiye genelinde 50.000'in üzerinde çocuk ve gençle çalışarak, onların sosyal alanda güçlenmesinde rol oynadı.
Son Dakika › Güncel › SAP Hayata Değer Katmaya Devam Ediyor - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?