İzmit - Sapanca Yolu Esnafı Çileden Çıkarttı - Son Dakika
Güncel

İzmit - Sapanca Yolu Esnafı Çileden Çıkarttı

İzmit - Sapanca Yolu Esnafı Çileden Çıkarttı

İnşaatına 3 yıl önce başlanan ve henüz yarısı tamamlanabilen İzmit-Sapanca arasındaki 12 kilometrelik yol inşaatı semt esnafını çileden çıkarttı.

04.10.2013 12:23  Güncelleme: 15:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İnşaatına 3 yıl önce başlanan ve 5 ayda bitirilmesi planlanmasına rağmen henüz yarısı tamamlanabilen İzmit- Sapanca arasındaki 12 kilometrelik yol inşaatı semt esnafını çileden çıkarttı. Özellikle Acısu geçişindeki bitmek bilmeyen yol çalışması nedeniyle satış yapamayan esnaf çileden çıkarken, burada evleri olanlar da kod değişikliği nedeniyle yola ağaç merdivenlerden inmek zorunda bırakıldı.

İzmit'i Sapanca arasında 3 yıl önce başlayan ve 21 milyon liraya yapılan ihale sözleşmesine göre 150 günde tamanlanması gereken 12 kilometrelik yol müteahhit firmanın yaşadığı sorunlar nedeniyle 5 kilometre ilerleyebildi. Kartepe İlçesi'ne bağlı Acısu semti başta olmak üzere yol kenarında bulunan lokanta, büfe, bakkal gibi işletme sahipleri ile vatandaşlar mağdur oldu.

Geçtiğimiz haftalarda CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar'ın da da yol inşaatını yerinde inleyip vatandaşların sorunlarını dinleyip ilgili yerlere aktarmasına rağmen çalışmalarda hala ilerleme kaydedilemedi.

Burada yaklaşık 3 yıldır esnafın ve vatandaşların mağdur edildiğini söyleyen ve kendisinin de marketi bulunan Yusuf Sarı, "Yoldaki kod farkı nedeniyle esnaf olarak gerçekten zor duruma düştük. Alışveriş yapacak insanlar çalışma nedeniyle ne evlerinden çıkabilir ne de marketlere gelebiliyor. Yoldan geçen araçlar da dükkanlara yanaşamıyor. Ne yapacağımızı şaşırdık. Bir şeridi 3-4 metre yükselttiler. Evlerimize ulaşma konusunda da sıkıntı yaşıyoruz. " diye konuştu.

Pastanesi bulunan esnaf Aytekin İskender ise "Yolların bu şekilde yapılması bizim satışlarımızı inanılmaz bir şekilde düşürdü. Pastane sahibiyim. Neredeyse işletmemde işlerimiz tamamen durdu. İnsanlar yoldan karşıya geçemiyor. 40 santim daha yükseltileceği söyleniyor. Yetkiller yol yapılmadan önce semt halkına bilgi vermedi. En azından yolun şekli ve süresi hakkında bilgiler verilebilirdi. Bilgilendirselerdi bu şekilde mağdur olmazdık. dedi. Yolda üst geçit ve ışıklandırmalar bulunmadığını söyleyen semt sakinlerinden Şaban Doğan da Yapımı devam eden Uzunçiftlik Maşukiye yolu yapım çalışması Acısu'da yaşayan vatandaşlara sıkıntı yaşattı. İnanılmaz bir kot farkı oluştu. Üst geçit de olmadığı için yolda karşıdan karşıya geçen insanlar zorluk çekiyor. İnsanların can güvenliği yok. Yolda aynı zamanda ışıklandırmalar da yok. Esnafların satışları düştü. Yetkililerin bu konulara duyarlı olmasını istiyorum."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İzmit - Sapanca Yolu Esnafı Çileden Çıkarttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement