Sarıkamış'ta Kar Altındaki Şehitlikte Dua - Son Dakika
Güncel

Sarıkamış'ta Kar Altındaki Şehitlikte Dua

Sarıkamış\'ta Kar Altındaki Şehitlikte Dua

Sarıkamış Harekatı sırasında Rus birliklerini püskürtmek isterken ağır kış koşullarına yenik düşerek şehit olan binlerce Mehmetçik için Ali Sofu Köyü yakınına yaptırılan şehitliğin kış mevsiminde bile ziyaretçisi eksik olmuyor.

04.02.2016 09:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sarıkamış Harekatı sırasında Rus birliklerini püskürtmek isterken ağır kış koşullarına yenik düşerek şehit olan binlerce Mehmetçik için Ali Sofu Köyü yakınına yaptırılan şehitliğin kış mevsiminde bile ziyaretçisi eksik olmuyor. Erzurum- Kars karayolu kenarında anıt ve heykellerin bulunduğu şehitliğe girenler, üzerindeki karları temizledikten sonra vatan uğruna canlarını verenlere dua ediyor.

Enver Paşa komutasındaki birlikler, 22 Aralık 1914- 15 Ocak 1915 tarihleri arasında Sarıkamış'taki Allahuekber Dağları'nda Rus kuvvetlerini püskürtmek isterken ağır kış koşullarına yenik düşerek binlerce şehit verdi. Şehitler anısına Erzurum- Kars karayolu kenarında yaptırılan şehitler anıtı ve heykeller, 101 yıl önce olduğu gibi yoğun kar yağışı nedeniyle beyaz örtünün altında kaldı. Sarıkamış'ın Ali Sofu Köyü yakınındaki şehitler anıtını ziyarete gelenler, önce anıtlar üzerindeki yazıları karla kapalı olduğu için elleriyle temizliyorlar. Daha sonra vatanları uğruna canlarını verenlere dua ederek ayrılıyorlar.

Şehitlerin 101 yıl önce aynı şekilde karlar altında kaldığını söyleyen ziyaretçiler, "Allah o günleri tekrar yaşatmasın. Buradan her geçişte mutlaka durup şehitlerimizi ziyaret ediyor, onlara dua okuyoruz. Bu vatan uğruna canlarını veren şehitlerimizi unutmadık, unutmayacağız" dediler. - Kars

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sarıkamış'ta Kar Altındaki Şehitlikte Dua - Son Dakika


Advertisement