Şarkılı, Türkülü Doğa Koruma Eylemi - Son Dakika
Güncel

Şarkılı, Türkülü Doğa Koruma Eylemi

Şarkılı, Türkülü Doğa Koruma Eylemi

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde, Tabiatı ve Biyolojik Çeşitlililiği Koruma Kanun Tasarısı, çevreciler tarafından şarkılı türkülü eylemle protesto edildi.

12.04.2013 17:25

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde, Tabiatı ve Biyolojik Çeşitlililiği Koruma Kanun Tasarısı, çevreciler tarafından şarkılı türkülü eylemle protesto edildi.

Bodrum Tabiat Kanunu İzleme Girişimi'nin, Tabiatı ve Biyolojik Çeşitliliği Koruma Kanun Tasarısı'nı protesto etmek için 'Doğama dokunma tasarını geri çek' sloganıyla her cuma günü düzenlediği eylemlerin 5'incisi Belediye Meydanı'nda gerçekleştirildi. 20 kişinin destek verdiği eyleme, Elçin Mutlu ve Ali Kerim Mutlu çifti 11 aylık ikizleri Alaz Ada ve Ebru Maya ile katıldı. İkizlerin bebek arabasına, 'Doğa Gözcüsü' yazısı asıldı. Elçin Mutlu, eyleme bebeklerini de getirerek ailecek destek verdiklerini belirtip, "Çünkü doğanın hoyratça ve rant uğruna kullanıldığını görüyor ve bunun önlenmesi gerektiğine inanıyoruz" dedi. Almanca ve İngilizce olarak, neden eylem yaptıklarını anlatan çevrecilere turistler de alkışlarla destek verdi.

Daha sonra, 'Koruma gelişme yalan, koylarda başladı talan', 'Tasını, tarağını, tasarını topla git', 'SİT'ler SİT'tir SİT kalacak', 'Ormanlarımızı odun olarak gören zihniyet istemiyoruz', 'Derdiniz doğayı talan, tasarınız yalan', 'Emanete hıyanet etme halkının hakkını yeme' dövizleri açan eylemciler, sık sık 'Doğayı yok eden taş olsun', 'Koruma yalan niyet talan' sloganları attı. Düdük ve alkışlarla devam eden protestoda Doğa Korosu, eyleme uyarlanmış şarkıları seslendirdi.

Geçen haftalardan farklı olarak çevreciler, amatör kaptan Tomur Kaş'ın, eyleme uyarladığı Çökertme Türküsü'nü de büyük bir keyifle söyledi. Grup, bir saat süren eylemin ardından dağıldı.

ÇÖKERTME TÜRKÜSÜ'NÜN EYLEME UYARLANMIŞ HALİ

Çökertmeden çıktım da Halil'im aman başım selamet

Bitez de yalısına varmadan Halil'im gördüklerim felaket

Arkadaşım İbram Çavuş Zeytin sana emanet

Burası da Aspat değil Halil'im artık beton yalısı

Yüreğime ateş saldı, binaların yapısı

Gidelim, gidelim de Halil'im Çökertme'ye varalım

Makinalar gelince de Halil'im önlerine yatalım

Teslim olmayalım Halil'im, kamuya başvuralım

Teslim olmayalım Halil'im karşı dava açalım

Burası da Aspat değil Halil'im artık burda yeşil yok

Birbirinin üzerine sıralanmış bina çok

Burası da Aspat değil Halil'im artık beton yalısı

Yüreğime ateş saldı, binaların yapısı - Muğla/ Bodrum

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şarkılı, Türkülü Doğa Koruma Eylemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement