Batan tekneden kurtarılan balıkçının sayıklamaları yürekleri dağladı: Beni bırakın diğerlerine gidin - Son Dakika
Güncel

Batan tekneden kurtarılan balıkçının sayıklamaları yürekleri dağladı: Beni bırakın diğerlerine gidin

Edirne Saros Körfezi'nde bir balıkçı teknesinin batması sonucu 3 kişi kayboldu, 1 kişi ise yüzerek kıyıya çıktı. Kurtarma çalışmaları sırasında kayıp olan vatandaşlardan Uğur Soydan da bulundu. Soydan'ın hastaneye kaldırılırken "Diğerlerine gidin, diğerlerine gidin" diye sayıklamaları yürekleri dağladı.

08.11.2020 18:57  Güncelleme: 00:56

İpsala ilçesinde yaşayan Murat E, Uğur Soydan ve kuzeni Hasan S., balık tutmak için Enez'e gitti. Enez Limanı'nda Kemal A'ya ait 4,5 metre uzunluğundaki 'Eylül 17' adlı tekne ile 4 kişi Saros Körfezi'ne açıldı. Tekne, bir süre sonra fırtınada alabora olup, battı.

SAATLERCE YÜZDÜ

Kıyıdan yaklaşık 4 mil açıkta batan teknedeki Murat E, saatlerce suda yüzerek karaya çıktı ve durumu yetkililere bildirdi. Bunun üzerine Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri kayıp 3 kişi için arama kurtarma çalışması başlattı. Bölgeye 1 helikopter, 3 bot ve 1 dalış timinin yönlendirildiği ve arama kurtarma çalışmasının devam ettiği bildirildi.

Saros Körfezi'nde balıkçı teknesi battı: 3 kişi kayıp

KOMUTANLIKTAN AÇIKLAMA

Sahil Güvenlik Komutanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, "8 Kasım 2020 tarihinde saat 15.00 civarında Edirne İli Enez ilçesi açıklarında özel bir teknenin battığı ve içerisinde bulunan 1 kişinin yüzerek Enez sahiline çıktığı bilgisinin alınması üzerine olay yerine derhal 3 Sahil Güvenlik botu, 1 Sahil Güvenlik helikopteri ve 1 Sahil Güvenlik dalış timi sevk edilmiştir. Yüzerek sahile çıkan şahıstan, teknede toplam 4 kişi olduklarının öğrenilmesi üzerine, kayıp olduğu tespit edilen diğer 3 kişi için bölgede başlatılan arama kurtarma faaliyetlerine devam edilmektedir" denildi.

BİR KİŞİ DAHA BULUNDU

Kayıp olan 3 kişiden biri olan Uğur Soydan ekiplerce bulundu. Sağlık ekipleri tarafından sedye ile ambulansa taşınırken "Diğerlerine gidin, diğerlerine gidin" diyerek, görevlilere seslendi.

İpsala Belediyesi personeli olduğu öğrenilen Soydan, ambulansla Keşan Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak, tedaviye alındı.

GÖZYAŞLARI SEL OLDU

Enezli balıkçıların da destek verdiği arama kurtarma çalışmalarından henüz bir sonuç alınamadı. Kayıpların yakınları da Enez Limanı'na gelerek arama kurtarma çalışmalarını izledi. Bu kişilerden bazılarının gözyaşlarını tutamadığı görüldü.

Saros Körfezi'nde balıkçı teknesi battı: 3 kişi kayıp
Saros Körfezi'nde balıkçı teknesi battı: 3 kişi kayıp

KURTARMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Denizde kaybolan tekne sahibi Kemal Abay ile Hasan Soydan'ı arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Saros Körfezi'nde balıkçı teknesi battı: 3 kişi kayıp
Saros Körfezi'nde balıkçı teknesi battı: 3 kişi kayıp

AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal da Enez'e giderek, arama kurtarma çalışmalarını takip etti. Aksay, kıyıda bekleyen kayıp yakınları ile de görüşüp, kurtarma çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Batan tekneden kurtarılan vatandaşın sayıklamaları yürekleri dağladı: Beni bırakın diğerlerine gidin
Batan tekneden kurtarılan balıkçının sayıklamaları yürekleri dağladı: Beni bırakın diğerlerine gidin
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Batan tekneden kurtarılan balıkçının sayıklamaları yürekleri dağladı: Beni bırakın diğerlerine gidin - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement