Saygın, Bilgievi Velilerine Hafıza Tekniklerini Anlattı - Son Dakika
Güncel

Saygın, Bilgievi Velilerine Hafıza Tekniklerini Anlattı

Saygın, Bilgievi Velilerine Hafıza Tekniklerini Anlattı

Büyükşehir, Türkiye'nin en önemli kişisel gelişim uzmanı Oğuz Saygın'ı Bilgievi velileriyle buluşturdu.

15.11.2012 13:33  Güncelleme: 14:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, düzenlediği kültür sanat günleri kapsamında Türkiye'nin en önemli Kişisel Gelişim Uzmanı Oğuz Saygın'ı Bilgievi velileri ile buluşturdu. "Beyni Etkin Kullanma Sanatı" konulu bir söyleşi düzenleyen Saygın, velilere hafızayı etkin kullanma yönünde altın bilgiler verdi. Saygın'ın sahnede öğrencisiyle gerçekleştirdiği "Hafıza Şov" ise büyük ilgi gördü.

SÖYLEŞİYE YOĞUN KATILIM

Gebze Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi'nde gerçekleşen söyleşiye Serdar Bilgievi velileri, öğrencileri ve eğitmenleri katıldı. NLP ve Kişisel Gelişim Uzmanı Oğuz Saygın söyleşide motivasyon, hafıza teknikleri ve dikkat konusunda yararlı bilgiler aktardı.

BEYNİN ÇALIŞMA PRENSİPLERİNİ ANLATTI

Oğuz Saygın söyleşini sahnedeki şövale üzerinde yer alan görsellerle derinleştirdi ve sağ ile sol beynin çalışma prensiplerini anlattı. Saygın söyleşiye Bilgievi velilerini de dâhil ederek interaktif bir ortam yarattı. Tahtaya 1'den 20'ye kadar sayılar yazan Saygın, velilerden bu numaralar için bir kelime söylemelerini istedi. Veliler de karışık olarak numara seçimi yaptı.

SAHNEDE HAFIZA ŞOV

Bu sırada Saygın'ın yurt dışındaki hafıza olimpiyatlarına hazırlanan öğrencisi Yunus Emre Karahan geldi. Karahan, söylenen sayıları tahtaya bakmadan hafızasına almaya başladı. Karahan, hangi numarada hangi kelimenin olduğunu eksiksiz bir biçimde saymayı başardı.

TEKNİĞİ SINAVLARDA KULLANIN

Saygın, söz konusu tekniğin sınavlarda da etkin bir şekilde kullanılabileceğini anlattı ve salonda bulunan tüm öğrencileri sahneye çağırdı. Saygın anlattığı tekniklikle öğrencilerin beyinlerini nasıl harekete geçirebileceklerini gösterdi. Sahneye çıkan tüm öğrenciler burçları sırasıyla karıştırmadan söyleyerek rakamlara şifrelenen nesneleri saymayı başardı.

POTANSİYELİ ARTTIRMAK MÜMKÜN

Her insanın doğuştan getirdiği önemli bir zihinsel potansiyeli olduğunu söyleyen Kişisel Gelişim Uzmanı Oğuz Saygın, ancak bilimsel araştırmalara göre insanoğlunun bu potansiyelin ancak yüzde birini kullandığını söyledi. Saygın etkin teknikler kullanılarak bu oranın yukarı çıkartılmasının mümkün olduğunu anlattı.

BİLGİEVLERİ EĞİTİME ÖNEMLİ KATKI SUNUYOR

Saygın söyleşide velilerden gelen soruları da yanıtladı. Büyükşehir Belediyesi'nin Bilgievleri ağı ile eğitime önemli katkı sunduğunu söyleyen Saygın, kendisini de bu ailenin fertleriyle bir araya getirdiği ve bilgilerini paylaşma fırsatı sunduğu için yetkililere teşekkür etti.

VELİLERDEN SAYGIN'A TEŞÜKKÜR ÇİÇEĞİ

Serdar Bilgievi velileri de Türkiye'nin en önemli NLP ve Kişisel Gelişim Uzmanlarından biri olan Oğuz Saygın'ın görüşlerinden faydalanmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Aldıkları bilgilerin kendileri ve çocukları üzerinde önemli etkileri olacağını ifade eden veliler, Oğuz Saygın'a söyleşisi için teşekkür ederek, çiçek takdim etti. Saygın, Gebze Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi'nden ayrılmadan önce okurları için kitaplarını imzaladı ve velilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Saygın, Bilgievi Velilerine Hafıza Tekniklerini Anlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement