SEDAŞ Sayaç Veri Yönetim Sistemini Devreye Aldı - Son Dakika
Güncel

SEDAŞ Sayaç Veri Yönetim Sistemini Devreye Aldı

SEDAŞ Sayaç Veri Yönetim Sistemini Devreye Aldı

SEDAŞ) Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş. büyük tüketiciler, aydınlatma sayaçları için uzaktan okumayı sağlayan yeni sayaç veri yönetim sistemini devreye aldı.

23.12.2013 12:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin en büyük elektrik dağıtım şirketlerinden (SEDAŞ) Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş. büyük tüketiciler, aydınlatma sayaçları için uzaktan okumayı sağlayan yeni sayaç veri yönetim sistemini devreye aldı.

SEDAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sami Güven; SEDAŞ'ın master projeleri içinde yer alan OSOS (Otomatik Sayaç Okuma Sistemi) Projesine ait uygulama altyapısının geliştirilmesini ve enerji şirketi olarak SEDAŞ'ın ticari sisteme entegrasyonunu da içeren yeni sayaç veri yönetim sistemi projesi ile SEDAŞ'ın, Türkiye'deki yeni düzenlemeler çerçevesinde kalite koşullarına uyum sağlayabileceğini belirterek, "Yasal düzenlemelerle uyumlu yeni sayaç veri yönetim sistemi, tüketilen enerji için tüm ölçüm süreçlerinin otomasyona bağlanmasını ve standardize edilmesini sağlayacak. Böylece bilginin kalitesi artırılırken, yönetim süreleri azaltılacak."dedi.

Türkiye'nin en büyük enerji şirketlerinden (SEDAŞ) Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş. büyük tüketicileri için uzaktan okunan yeni sayaç veri yönetim sisteminin devreye alınmasını, Avrupa ve Latin Amerika'nın önde gelen çokuluslu danışmanlık ve teknoloji şirketleri içinde yer alan ve araştırma, geliştirme ile inovasyon açısından Avrupa'nın en önemli şirketlerinden biri olan, son üç yılda bu alanda 550 milyon Euro'nun üzerinde yatırım yapmış bulunan ve 42.000 çalışanıyla 128 ülkedeki müşterilerine hizmet veren Indra ile sürdürdüğü proje kapsamında tamamladı.

Doğu Marmara da; Kocaeli, Gebze, Sakarya, Bolu ve Düzce'de toplam 2000'e yakın çalışanı ile Marmara bölgesinden ülke ekonomisine elektrik dağıtımı ile katkı sağlayan, sanayi bölgeleri ve yerleşim alanlarına 7/24 elektrik dağıtım hizmeti veren SEDAŞ ile yürürlükte olan sistem bakım anlaşmaları da bulunan Indra, SEDAŞ'ın teknoloji ortağı olarak yeni bir kurumsal yönetim sistemi de kuruyor.

Sayaç Veri Yönetimi sistemi, SEDAŞ'ın aydınlatma sayaçları ve serbest tüketicilerin tesislerinde yer alan 21.000'den fazla elektrik sayacından alınan verinin elde edilmesi, depolanması ve bakımı konularında destek olacak. Bu sistem, farklı müşteriler için farklı tarife seçenekleri tanımlıyorken, ayrıca ölçüm verilerini elde ediyor, segmentlere ayırıyor ve doğruluyor. Indra ayrıca veri analizlerini geliştirmek için görsel araçlar, raporlar ve SEDAŞ tüketicileri için uzaktan erişim sağlayan bir web portalının kurulumunu da gerçekleştirdi.

Sayaç Veri Yönetimi alanında Türkiye'deki yasal düzenlemeler çerçevesinde şirketlere belli niteliklerdeki ölçüm verilerini depolama, piyasa düzenleyici için raporlar üretme ve müşteri fatura işlemlerini gerçekleştirme yetkisi belirli bir süre için veriliyor. Bu kapsamda Sayaç Veri Yönetim Sistemi, SEDAŞ,'a yasal düzenlemelere uyum sağlama ve ayrıca son kullanıcıların tedarikçilerini seçmesine izin verecek serbest enerji piyasasına geçiş kriterlerini yerine getirme olanağı veriyor. SEDAŞ ile Indra arasındaki sözleşme uyarınca, Indra, SEDAŞ için SAP platformunda uygulamakta olduğu yeni ERP sistemi ile; SEDAŞ'ın finansal, lojistik ve insan kaynakları bilgilerinin tamamının entegre bir şekilde yönetilmesini de sağlıyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel SEDAŞ Sayaç Veri Yönetim Sistemini Devreye Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement