Şehir merkezine inen tilki kediye kovalarken böyle görüntülendi - Son Dakika
Güncel

Şehir merkezine inen tilki kediye kovalarken böyle görüntülendi

Şehir merkezine inen tilki kediye kovalarken böyle görüntülendi Sivas'ta kent merkezine inen bir tikli sahiplendiği bölgede yem arayan bir kediyi kovalayarak uzaklaştırmaya çalıştı, kedinin bir ağaca tırmanarak kurtulma çabaları cep telefonu kamerasına yansıdı.

18.12.2022 10:40  Güncelleme: 10:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şehir merkezine inen tilki kediye kovalarken böyle görüntülendi

SİVAS - Sivas'ta kent merkezine inen bir tikli sahiplendiği bölgede yem arayan bir kediyi kovalayarak uzaklaştırmaya çalıştı, kedinin bir ağaca tırmanarak kurtulma çabaları cep telefonu kamerasına yansıdı.

Bir zamanlar doğada bile nadir gözlenen vahşi hayvanlar son yıllarda şehir merkezlerinde sık sık kendini göstermeye başladı. Özellikle doğada ve köylerde boş kalan kümeslerde besin bulmakta güçlük çeken tilkiler şehirlere dadandı. Bazı tikliler evcil hayvanlar gibi insan eliyle beslenmeye başlarken kimileri de şehirlerde kendilerine yaşam bölgeleri oluşturmaya başladı.

Sivas'ta bir tilkinen kendisi için belirlediği yaşam alanına giren kediyi uzaklaştırma çabaları cep telefonu kameralarına yansıdı. Gülyurt Mahallesi'nde akşam işten eve dönen Hüseyin Can Karaçalı, Kazım Karabekir Paşa Ortaokulu bahçesindeki tilkinin kediyi kovaladığını görünce o anları kayıt altına aldı. Tilkiden kaçan kedi bir ağaca çıkarak kurtulmayı başardı. Kedi ağaçtan inmeyince beklemekten vazgeçen tikli uzaklaşmayı tercih etti.

"Bu durumlarla sık sık karşılaşıyoruz"

Hüseyin Can Karaçalı, mahalleleri'nde süreli yabani hayvanlar görmeye başladıklarını belirterek, "Eve giderken okulun bahçesindeki tilkiyi fark ettim. Yaban hayvanı olduğu için dikkatimi çekti. Tilki baya hızlandı ve kediyi kovalamaya başladı. Tilki kediyi kovaladıkça bende ilginç geldiği için telefonumu çıkarıp kayıt almaya başladım. Sonrasında kedi korkudan ağaca tırmandı. Bende tilkiyi takip ettim tilki daha sonra mahalle arasında dolanmaya başladı. Mahallede ilk defa tilki görmüşlüğümüz değil geçen senelerde de görüyorduk. Havalar soğuduğu için ve yemek aramak için vahşi hayvanlar kent merkezine iniyor. Vatandaşlarımızın bu konuda duyarlı olması gerekiyor. Bu durumlarla sık sık karşılaşıyoruz" şeklinde konuştu.

Şehir merkezine inen tilki kediye kovalarken böyle görüntülendi
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Şehir merkezine inen tilki kediye kovalarken böyle görüntülendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement