Şehit Çiftin Adları, Bulvarda Yaşayacak - Son Dakika
Güncel

Şehit Çiftin Adları, Bulvarda Yaşayacak

Şehit Çiftin Adları, Bulvarda Yaşayacak

Tunceli'de PKK'lı teröristlerin halı sahaya düzenledikleri saldırıda şehit olan komiser Cem Kerman ve öğretmen eşi Dilay Kerman'ın isimleri, Edirne'de yeni açılan bir bulvara verildi.

18.03.2012 14:09

Tunceli'de PKK'lı teröristlerin halı sahaya düzenledikleri saldırıda şehit olan komiser Cem Kerman ve öğretmen eşi Dilay Kerman'ın isimleri, Edirne'de yeni açılan bir bulvara verildi.

Tunceli'de askeri kıyafet giyen PKK'lı teröristler, geçen 4 Eylül'de Munzur Mahallesi'ndeki halı sahada saat 21.30'da futbol oynayan polislere uzun namlulu silahlarla saldırmış, hain saldırıda Asayiş Şube'de görevli Komiser Cem Kerman ile maçı izleyen 1 yıllık eşi öğretmen Dilay Kerman şehit olmuştu. 3'ü ağır 8 polis memuru da yaralanmıştı.

Aradan geçen 6 ayın ardından Edirne Belediye Başkanlığı, Kıyık ile Şükrüpaşa mahallelerini birbirine bağlayan çift yönlü yola 'Şehit Cem ve Dilay Kerman Bulvarı' adını verdi. 18 Mart Şehitleri Anma Günü kapsamında, bugün bulvarda tabela asma töreni düzünlendi. Törene Edirne Vali Yardımcısı Nedim Özırmak, Edirne Belediye Başkanı CHP'li Hamdi Sedefçi, şehit Komiser Cem Kerman'ın babası Ercan ve annesi Gülsen Kerman ile çok sayıda polis ve ailenin yakınları katıldı.

Protokol üyeleri ile şehidin anne ve babası 'Şehit Cem ve Dilay Kerman Bulvarı' yazan tabelayı direğe birlikte astılar. Şehit çiftin isimlerini ölümsüzleştirdikleri belirten Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, "Dünya durdukça şehitlerimizin adı burada yaşayacaktır. Ailesine tekrar başsağlığı diliyorum. Bununla yetinmeyeceğiz ve ailesiyle birlikte hemen caddenin girişine şehit çiftin adını taşıyan bir hayrat yapılacak" dedi.

Hiçbir şeyi geri döndürmenin imkanı olmadığnı belirten baba Ercan kerman, "Hiçbir şeyi geri döndürme imkanı yok. Ama bu tür şeyler teselli anlamında güzel şeyler" dedi.

OĞLUMUN EVİNE YAKIN

Şehit komiser Cem Kerman'ın eşiyle birilket ismi verilen bulvara, gömülü olduğu Buçuktepe Mezarlığı'nın çok yakın olduğunu hatırlatan anne Gülsen Kerman, "Burası

Cem'in evine de çok yakın. Hemen Buçuktepe'de. Eminim bizi buradan görecektir" diye gözyaşı döktü. Ardından anne Kerman, oğlunun arkadaşlarına sarılarak ağladı. - Edirne

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şehit Çiftin Adları, Bulvarda Yaşayacak - Son Dakika


Advertisement