Şehit Er Son Yolculuğuna Uğurlandı - Son Dakika
Güncel

Şehit Er Son Yolculuğuna Uğurlandı

Şehit Er Son Yolculuğuna Uğurlandı

Afyonkarahisar'da şehit olan Er Bayram Uluer, memleketi Çorum'un Uğurludağ ilçesinde askeri törenle toprağa verildi.

16.09.2012 15:02  Güncelleme: 15:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Afyonkarahisar'daki askeri mühimmat deposundaki patlamada şehit olan askerlerden Piyade Er Bayram Uluer, memleketi Çorum'un Uğurludağ ilçesinde askeri törenle toprağa verildi.

Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde (GATA) sabah düzenlenen törenin ardından şehit Bayram Uluer'in cenazesini ailesi teslim aldı. Uluer'in naaşı Ankara'dan karayolu ile doğum yeri Çorum'un Uğurludağ ilçesine bağlı Üçdam köyüne getirildi. Köydeki evlerinin önüne götürülen şehidin cenazesi burada helallik alınmasının ardından askeri törenin yapılacağı alana getirildi.

Şehit Piyade Er Uluer için düzenlenen cenaze törenine, Vali Sabri Başköy, AK Parti Çorum Milletvekilleri Salim Uslu, Murat Yıldırım, Cahit Bağcı, CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse, Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas, Tokat Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ali Özkara, Garnizon Komutanı J. Kd. Alb. Hakan Saraç,

Emniyet Müdürü Necmettin Emre, AK Parti Çorum İl Başkanı Ahmet Sami Ceylan, CHP Çorum İl Başkanı Cengiz Atlas, MHP İl Başkanı Ercan Daşdan, AK Parti Çorum Merkez İlçe Başkanı Mustafa Köse, üst düzey askeri ve emniyet görevlisi ve binlerce vatandaş katıldı.

ASKERE GİTMEK İÇİN YAŞINI BÜYÜTMÜŞ

Sivil hayatta baba mesleği olan kepçe operatörlüğü yapan ve terhisine 6 ay kala Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç kışlasındaki patlamada şehit olan Uluer'in ailenin tek erkek çocuğu olduğu görüldü. Uluer'in, ayrıca askere gitmek için yaşını büyüttüğü belirtildi.

Gözyaşının sel olup aktığı cenaze töreninde baba Arif Uluer ve Nurdane Uluer'in ayakta durmakta güçlük çektiği gözlendi. Cenaze töreninde fenalık geçiren şehit babası Arif Uluer ile annesi Nurdane Uluer, Milletvekili Salim Uslu ve Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas tarafından teselli edilmeye çalışıldı.

Şehit Uluer, kılınan cenaze namazının ardından köy mezarlığında toprağa verildi. - ÇORUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Şehit Er Son Yolculuğuna Uğurlandı - Son Dakika


Advertisement