Sektörün Nabzı CNR Expo Yeşilköy'de Yapılan EDT EXPO'da Attı - Son Dakika
Güncel

Sektörün Nabzı CNR Expo Yeşilköy'de Yapılan EDT EXPO'da Attı

Sektörün Nabzı CNR Expo Yeşilköy\'de Yapılan EDT EXPO\'da Attı

Bu yıl ikincisi düzenlenen EDT EXPO 2014 Fuarı, Ev Dışı Tüketim sektörünün dinamiklerini belirleyen markaları buluşturdu.

12.04.2014 12:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ev Dışı Tüketim Sektörü, CNR Expo'da Gerçekleşen EDT EXPO Fuarı'nda Buluştu!

Bu yıl ikincisi düzenlenen EDT EXPO 2014 Fuarı, Ev Dışı Tüketim sektörünün dinamiklerini belirleyen markaları buluşturdu. 27 - 30 Mart tarihleri arasında 300 markanın katılımıyla gerçekleşen fuarı 32.625 kişi ziyaret etti.

Fuar kapsamında düzenlenen yarışmalar da birbirinden heyecanlı ve renkli anlara sahne oldu. Unilever Food Solutions'un ana sponsorluğunu, Burcu Esmersoy'un ise sunuculuğunu yaptığı "Zamanın Ustaları Yarışıyor" konulu Black Box Yarışması, GastroBosphorus Patisserie Yarışması ve Osmanlı Mutfağı Yarışması'nda usta şefler hünerlerini sergiledi. EDT Expo Fuarı, Türkiye'de fuarcılığın lideri CNR Holding'in kuruluşu Sine Fuarcılık ve Ev Dışı Tüketim sektörünün güçlü oyuncularını tek bir çatı altında toplayan Ev Dışı Tüketim Tedarikçileri Derneği (ETÜDER) iş birliğinde; İstanbul İhracatçılar Birliği (İİB) desteğiyle 27 - 30 Mart 2014 tarihleri arasında CNR EXPO Yeşilköy'de gerçekleşti.

Ev Dışı Tüketim sektörünün dinamiklerini belirleyen markaları buluşturmak, sektöre farklı bir bakış açısı getirmek ve sektör bilincini artırmak amacıyla düzenlenen EDT Expo Fuarı, bu yıl %50 büyüyerek 300 markaya ev sahipliği yaptı. Dört gün boyunca ev dışı tüketim sektörünün odak noktası olan EDT Expo Fuarı, markalar kadar ziyaretçilerin de yoğun ilgisine sahne oldu. 32.625 kişinin ziyaret ettiği fuarda heyecanlı yarışmalar, renkli mutfak şovları ve sektöre yön veren söyleşiler de gerçekleşti.

Burcu Esmersoy'un sunumuyla şefler zamanla yarıştı

Fuarın ilk günü olan 27 Mart Perşembe günü, Unilever Food Solutions ana sponsorluğunda Burcu Esmersoy'un sunuculuğunu yaptığı "Zamanın Ustaları Yarışıyor" temalı Black Box yarışması gerçekleştirildi. Yarışmada 3 kişilik ekipler halinde yarışan 10 takım, Unilever Food Solutions tarafından hazırlanan kutulardaki malzemelerle, kendilerine verilen süre içinde, sıcak başlangıç, ana yemek ve tatlı hazırladılar. Mutfak sponsorluğunu Öztiryakiler'in üstlendiği "Zamanın Ustaları Yarışıyor - Black Box" yarışmasında birinciliği Fırat Kılıç, Güngör Söylemez, Önder Cantürk (CVK Park Bosphorus), ikinciliği Yavuz Yiğit, Özhan Akarsu, Engin Tükenmez (Radisson Blu Ataşehir), üçüncülüğü Erol Varlık, Kemal Dadaylı, Serdal Sönmez (The Marmara Taksim), dördüncülüğü Tolga Türkoğlu, Fatih Taşkıran, Özkan Alturan (Sheraton Ataköy) kazandı.

CNR EDT EXPO'dan çikolatanın başrolde olduğu yarışmalar…

Fuarın ikinci gününde ise Ülker Eksper'in ana sponsorluğunda GastroBosphorus Pastacılık, Çikolata ve Unlu Mamulleri Yarışması düzenlendi. Şeflerin pasta, çikolata ve unlu mamüller alanlarında hem göze hem damağa hitap eden lezzetler yarattığı yarışmanın mutfak sponsorluğunu Öztiryakiler üstlendi. Sunuculuğunu Eyüp Kemal Sevinç'in yaptığı Gastro Bosphorus Pastacılık, Çikolata ve Unlu Mamulleri Yarışması; "Anadolu'nun Sır Lezzetleri" temalı pasta, çikolata ve unlu mamuller yapıldığı 'Canlı' ve "Dünya Barışı" temalı çikolata heykellerin yarıştığı 'Display' olmak üzere iki kategoride düzenlendi.

Intercontinental İstanbul Hotel, JW Ankara Marriott, Hilton Bursa, Elite World Hotels, Tuvana Hotel, CVK Park Bosphorus, Görgülü, Hacıbozanoğulları, Mado ve Pasta Sanatı'nın kurumsal takımlar halinde yarıştığı yarışmada birinciliği CVK Park Bosphorus, ikinciliği JW Ankara Marriott, üçüncülüğü Intercontinental İstanbul Hotel kazandı. Ayrıca Hacıbozanoğulları Harry Lenas Ödülü'nü kazanırken, JW Ankara Marriott, "En iyi pasta ödülü" ve "En iyi heykel" ödülünü, CVK Park Bosphorus, "En iyi unlu mamül ödülü" ve "En iyi pralin ödülü"nü de kazandı.

Osmanlı mutfağının sırları CNR EDT EXPO'da gün yüzüne çıktı

EDT EXPO 2014 kapsamında Osmanlı mutfağının envanterini oluşturmak ve unutulmaya yüz tutmuş zengin mutfak kültürümüzü genç nesillere aktarmak amacıyla 29 Mart Cumartesi günü Osmanlı Mutfağı Yarışması düzenlendi. CNR ve ETÜDER ana sponsorluğunda bu yıl beşinci kez düzenlenen Osmanlı Mutfağı Yarışması'nın mutfak sponsorluğunu ise Öztiryakiler üstlendi.

The Marmara Taksim, Hilton Hotel İstanbul, Conrad Hotel İstanbul, JW Marriott Hotel Ankara, Holiday Inn İstanbul City Hotel, InterContinental İstanbul, Matbah Restoran, Sheraton Ankara, Hıdiv Kasrı - BELTUR ve Pera Palace Hotel Jumeriah şeflerinin takımlar halinde yarıştığı yarışma, canlı, display ve şerbet olmak üzere üç kategoride gerçekleşti.

Yarışmada birincilik ödülünü The Marmara Taksim, ikincilik ödülünü Conrad Hotel İstanbul, üçüncülük ödülünü Hilton Hotel İstanbul kazandı. Tuğrul Şavkay Ödülü'nü Pera Palace Hotel Jumeriah'ın kazandığı yarışmada Conrad Hotel İstanbul "En iyi mönü ödülü", The Marmara Taksim "En iyi sofra ödülü", Hıdiv Kasrı - BELTUR "En iyi başlangıç ödülü" ve "En iyi şerbet ödülü", Sheraton Ankara "En iyi ara sıcak ödülü", The Marmara Taksim "En iyi ana yemek ödülü" ve JW Marriott Hotel Ankara "En iyi tatlı ödülü"ne layık görüldü.

Sektörün nabzını tutan söyleşiler…

Fuarda, profesyonellerin mücadele ettiği yarışmaların yanı sıra sektörü bilinçlendirmek amacıyla söyleşiler de düzenlendi. Gıda Güvenliği Derneği Başkanı Samim Saner'in katılımıyla "Hijyen bir FIRSAT mı? Bir ENGEL mi?" başlıklı oturumda sektörün gıda güvenliğine verdiği önem konuşuldu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Sektörün Nabzı CNR Expo Yeşilköy'de Yapılan EDT EXPO'da Attı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement