Serdar Ünsal'dan Vali Ünlüye Kitap Hediyesi - Son Dakika
Güncel

Serdar Ünsal'dan Vali Ünlüye Kitap Hediyesi

Serdar Ünsal\'dan Vali Ünlüye Kitap Hediyesi

Eğitimci , Gazeteci araştırmacı yazar Serdar Ünsal tarafından yazılan 1920 yılında bir Türk yurdu olan bugün Ermenistan topraklarında kalan İrevan şehrinde yaşayan Türklerin Ermeni mezalimine uğrayarak doğdukları topraklardan kaçış hikayesinin anlatıldığı romanını Iğdır Valisi Enver Ünlü'yü ziyaret ederek hediye etti..

04.08.2017 13:54  Güncelleme: 13:55

Iğdır valisi Valisi Enver Ünlü'ye kitabıyla ilgili bilgi veren Yazar Serdar Ünsal ,şunları söyledi:" Gerçek yaşanmış bir hikaye, daha doğrusu baba annemin İrevan'dan Ermenilerin saldırısı sonucu kaçışlarının hikayesi, İrevan'dan Aras nehrine oradan İran'a İran'dan Türkiye'ye Iğdır'a gelip bin bir zorluklarla yaşamaya çalıştığı bir yaşam öyküsü. Babaannem İrevan'da evini,sevdiklerini , babasını bırakarak kocasıyla kızıyla İran'a kaçarken Ermeniler tarafından Aras nehrinde kocasının vurulmasını ölünceye kadar unutamadı. İşte Ermeni mezalimini en iyi şekilde bu romanda anlatmaya çalıştım. Ermeniler sözde soykırım yalanlarının her alanda anlatan kitaplar yazıyorlar. Bu roman Ermeni yalanlarını çürütecek boyutta. Ermenilerin gerçek yüzünü herkes bir daha yakından görmek için romanı okumalıdır. Kısacası okuyucu, Yüreğim İrevan'da Kaldı" romanında Vatana,İrevan'a, hasret ölenlerin hikayesini ,Ermenilerin yaptığı zulmü, Ermenilerin 1920 yılında İrevan' da yaptıkları vahşeti Aras nehrini kan gölüne çevirmelerini, eşi kocadan, anneyi yavrusundan, anne ve babayı evladından ayırmalarını, bir Hocalı faciasının benzerini okuyacak, hüzünlenecek ,üzülecek"

Iğdır Valisi Enver Ünlü'de "Tebrik ederim bu tarihi konuları roman dilinde anlatmanız güzel bir olay,en kısa zamanda okuyacağım.Başarılar dilerim."dedi.

Serdar Ünsal, tarafından yazılan romanın editörlüğünü Zeynep Hoşhaber,Leyla Ünsal Güneş, Azerbaycan Türkçesi ile yazılan kısımları Hatice Tağal'ın,kapak tasarımı Tuncer Kırhan,Savaş Ünal –M.Erdem Aydemir,kapak resmi Ekber Yeşilyurt PR menejeri Elnur Eltürk üstlenmiştir.Romana katkılarından dolayı yazar Fatma Çetin Kabadayı ve Müslim Oğuz'a.Romana destek veren Yaycılı ticarete ve Azer Yaycılı'ya yazar teşekkür ediyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Serdar Ünsal'dan Vali Ünlüye Kitap Hediyesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement