Sevgili Cinayeti Davası Başladı - Son Dakika
Güncel

Sevgili Cinayeti Davası Başladı

Sevgili Cinayeti Davası Başladı

Adana'da çalıştıkları işyerinde sevdikleri kız yüzünden kavga eden iki gençten birinin bıçaklanarak öldürülmesi ile ilgili davada 2'si tutuklu 7 sanık, yargılanmaya başladı.

12.07.2012 10:19

Adana'da çalıştıkları işyerinde sevdikleri kız yüzünden kavga eden iki gençten birinin bıçaklanarak öldürülmesi ile ilgili davada 2'si tutuklu 7 sanık, yargılanmaya başladı.

Kızılay Caddesi'ndeki bir tekstil atölyesinde çalışan Ramazan Aydın (17) ile birlikte çalıştığı 17 yaşındaki arkadaşı İ.S., aynı işyerindeki 16 yaşındaki G.'ye platonik olarak aşık oldu. 2 arkadaş aynı kıza aşık olduklarını öğrenince birbirlerine, "Sevgilimden uzak duracaksın" diyerek kavga etti. Kavga, çevredekiler tarafından güçlükle ayrıldı. Haftalık izne ayrılan İ.S, sevdiği kızı iş arkadaşına kaptırmamak için 23 Nisan'da yanına arkadaşlarını da alarak mesai bitimi Ramazan Aydın'ın önünü kesti. Çıkan kavgada Aydın göğsünden bıçaklanarak öldürüldü. Olaydan sonra katil zanlısı olarak yakalanan 20 yaşındaki Ümit K., cinayete yardım ettiği öne sürülen 20 yaşındaki İbrahim G. ile tutuksuz 5 kişi hakkında Adana 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davaya başlandı. Öldürülen çocuğun annesi Hasibe Aydın'ın da katıldığı duruşmada hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen Ümit K., suçlamayı kabul etmedi. Arkadaşı İ.S.'nin 'bir yere gidelim' demesi üzerine bazı arkadaşlarıyla birlikte olay yerine yakın parka gittiklerini belirten Ümit K., "İ.S. daha önce kavga ettiği Ramazan isimli arkadaşıyla barışmaya gitmiş. İ.S. telefon açıp İbrahim'i çağırdı. Biz de olay yerine doğru giderken 35 metre uzaklıkta bir kalabalık gördük. Kavga ediyorlardı. O sırada ölen Ramazan'ın elinde zırh gördüm. İ.'yi sıkıştırmıştı. Ramazan'ın arkadaşları olay yerine doğru koşunca ben de kaçtım. Ramazan'ın nasıl öldürüldüğünü görmedim, ben kimseyi öldürmedim" dedi.

Tutuklu diğer sanık İbrahim G. de, öldürülen Ramazan'ın elinde zırh görünce olay yerinden uzaklaştığını iddia etti. 20'şer yıl hapisleri istenen tutuksuz sanıklar 19 yaşındaki Nurettin Ö., 18 yaşındaki Murat Ö., 20 yaşındaki Metin Ö. ve 22 yaşındaki Ramazan B. ise, Ramazan Aydın'ın öldürülme anını görmediklerini söyledi. Tutuksuz sanık Hikmet T. ise askerde olduğu için duruşmaya katılmadı.

Oğlu öldürülen acılı anne Hasibe Aydın, sanıklardan şikayetçi oldu. Oğlunun çalıştığı işyerinde İ.S. ile kavga ettiklerini, ancak daha sonra barıştıklarını belirten anne Aydın, "5 kişi iş çıkışı oğlumu dövmeye çalışmış. Çevredekiler ayırmış. Oğlum dolmuş durağında Yasin Yağmur ile beklerken 'Barışacağız' diye İ.S. yanına gelmiş. Oğlumu dolmuş durağından almış, sonra İ.S. düdük çalınca hepsi birden çullanıp oğlumu dövüp, öldürmüşler" dedi.

Daha sonra dinlenen tanıklardan 35 yaşındaki Mehmet Özdemir, Ramazan'ı öldüren kişinin sanıklardan Ümit K. olduğunu iddia etti. Mahkemede Ümit K.'yı teşhis eden Özdemir, "Ben kavga sırasında Ramazan'ı kurtarmaya çalışırken Ümit elinde bıçakla bize doğru geldi. Bıçağı Ramazan'a vurdu. O sırada İbrahim'i de olay yerinde gördüm" dedi.

Sanık Ümit K.'nın avukatının olay sırasında müvekkilinin üzerindeki kıyafeti ve rengini sorması üzerine tanık Özdemir, siyah tişört bulunduğunu söyledi. Sanık Ümit K. ise, olay sırasında üzerinde beyaz gömlek bulunduğunu öne sürdü.

Mahkeme heyeti, cinayete neden olan yaşı küçük İ.S. ile birlikte yine yaşları küçük N.Z. ve T.Ö. hakkında Adana 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davanın görülen dava dosyası ile birleştirilmesine karar vererek, duruşmayı tanıkların dinlenmesi için erteledi. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Sevgili Cinayeti Davası Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement