Sevindirici Haberi İşte Böyle Aldılar - Son Dakika
Güncel

Sevindirici Haberi İşte Böyle Aldılar

Sevindirici Haberi İşte Böyle Aldılar

Balıkesir'de beyin ölümü gerçekleşen 3 kişiden alınan 3 böbrek ve bir karaciğer Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde bekleyen hastalara takıldı.

10.05.2013 18:56

Balıkesir'de beyin ölümü gerçekleşen 3 kişiden alınan 3 böbrek ve bir karaciğer Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde bekleyen hastalara takıldı.

Balıkesir Atatürk Devlet Hastanesi'nin yoğun bakım ünitesinde tedavi gören 3 kişinin beyin ölümlerinin gerçekleştiği belirlendi. Beyin kanaması sebebiyle 3 gündür tedavi gören İsmail Çakır (53) ve geçirdiği kalp krizi sonucu hastaneye kaldırılan Nermin Kıran (55) yapılan müdahalelere rağmen kurtulamadı. Aynı saatlerde geçirdiği trafik kazası sebebiyle Balıkesir Devlet Hastanesi'nin yoğun bakımında yatan 29 yaşındaki Erkan Kocagöz de hayatını kaybetti. Balıkesir Atatürk Devlet Hastanesi ve Balıkesir Devlet Hastanesi'nin organ nakil koordinatörlerinin ailelerle görüşmesinin ardından 3 aile de yakınlarının organlarını bağışlama kararı aldı.

Yapılan taramalar neticesine, bağışlanan 3 böbrek ve bir karaciğer Bursa'da Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde bekleyen hastalara nakledildi. Heyecanlı bir şekilde bağış haberini bekleyen 10 hastadan 4'üne sevindirici haberi hastane doktorları verdi. Bekleme odasına alınan hastaların tahlilleri yapıldıktan sonra dokuları uyan hastaların isimleri okundu. Uzman Doktor Emel Işıktaş'ın okuduğu liste sonrasında böbrek nakledilecek hastalar ameliyat odasına alındı.

İlk böbrek nakli haberini alan Süleyman Kaya, 13 yıldır böbrek beklediğini ve yüksek tansiyon sonrasında diyaliz makinesine bağlandığını söyledi. Daha önce 12 defa çağrıldığını ve nakil haberini bugün aldığını söyleyen Kaya, "Çok gelip gittiğim için alışkınım. İnşallah bundan sonra daha iyi olur. Daha kaliteli bir hayata avuşacağım. Yemeğimi rahat rahat yiyebileceğim" dedi.

15 yıldır böbrek nakli beklediğini ifade eden Hüseyin Bilgiç, daha önce 4 defa çağrıldığını söyledi. Böbrek çıkmayınca üzüldüklerini ifade eden Bilgiç, umutlarını hiçbir zaman yitirmediklerini anlattı. 15 yıldır böbrek bekleyen İbrahim İpek ve 10 yıldır nakil bekleyen Songül Çetin ise sevindirici haberi heyecanla bekledi. Dokuları uyan bu hastaları böbrekler başarıyla takıldı. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Sevindirici Haberi İşte Böyle Aldılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement