Sezonun Son Perşembe Buluşması - Son Dakika
Güncel

Sezonun Son Perşembe Buluşması

Sezonun Son Perşembe Buluşması

Pera Palace Hotel, Jumeirah, "Perşembe Buluşmaları" etkinliğinde; yazarları, akademisyenleri, fikir önderlerini çeşitli sohbet toplantıları, okumalar ve panellerle İstanbullularla buluşturuyor.

21.05.2013 15:56

İstanbul'un incisi Pera Palace Hotel, Jumeirah; ait olduğu kentle kucaklaşmak üzere başlattığı ve her ay düzenli olarak sürdürdüğü "Perşembe Buluşmaları" etkinliğinde; yazarları, akademisyenleri, fikir önderlerini çeşitli sohbet toplantıları, okumalar ve panellerle İstanbullularla buluşturuyor.

Perşembe Buluşmaları'nın edebiyat ayağında Doğan Kitap ile işbirliği içinde olan Pera Palace Hotel, Jumeirah'da 23 Mayıs Perşembe günü gerçekleştirilecek sezonun son organizasyonunun konuğu ise "Kimseye Etmem Şikayet" başlıklı kitabı ile Mehmet Öklü… Halen Şişli Kaymakamlığı görevini yürüten Öklü kitabında Osmanlı Devleti'nin son döneminde valilik, nazırlık ve Şura-yı Devlet reisliği görevlerinde bulunan devlet adamı Raif Paşa'nın büyük kızı İhsan Raif Hanım'ın hayat hikayesini roman formunda anlatıyor.

Köse Mehmed Raif Paşa, 1890 yılında İstanbul'un Nişantaşı semtinde o zamanlar Cabi Sokak adıyla anılan, şimdiki adıyla Rumeli Caddesi üzerinde kendi adıyla anılan bir taş konak yaptırdı. 1910 yılında emekli olan Raif Paşa 1911 yılında, günümüzde Şişli Kaymakamlığı binası olarak kullanılan bu konakta vefat etti. Roman, İhsan Raif Hanım'ı ve Taş Konak'ı bir belgeselle tarihe emanet etme ve konağın bir odasını ise "İhsan Raif Hanım Müzesi" haline getirme projesinin temel taşı olarak düşünülüyor.

Mehmet Öklü; 23 Mayıs Perşembe günü saat 15:00-17:00 arasında okurları ile Pera Palace Hotel, Jumeirah Orient Bar'da okurlarıyla buluşacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Sezonun Son Perşembe Buluşması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement