"Siirt Akademisi" Türkiye'ye Örnek Olacak - Son Dakika
Güncel

"Siirt Akademisi" Türkiye'ye Örnek Olacak

"Siirt Akademisi" Türkiye\'ye Örnek Olacak

Siirt Valisi Ahmet Aydın, "Siirt Akademi" Projesi, bölgemize ve hatta bütün Türkiye'ye örnek olacak bir projedir." dedi.

08.03.2013 09:15

SİİRT AKADEMİ FAALİYETLERİNE BAŞLADI

Siirt Valisi Ahmet Aydın, beraberinde İl Emniyet Müdürü Mutlu Ekizoğlu, Vali Yardımcısı Gürbüz Saltaş ile birlikte Siirt Akademi' de basın mensuplarıyla, sabah kahvaltısında bir araya geldi. Vali Aydın, Akademi çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi.

Siirt'te daha önce Saraçoğlu Çocuk Yuvası olarak kullanılan binanın, ilde yürütülen sosyal projelerin tek çatı altında toplanması amacıyla, Siirt Akademisi'ne tahsis edildi. Akademide, Arapça, Kürtçe başta olmak üzere birçok alanda çeşitli kurslar açılacak.

SOSYAL PROJELER TEK ÇATI ALTINDA KOORDİNE EDİLECEK

10-17 yaş arasındaki gençlere yönelik yürütülen sosyal projeleri, daha etkin kılmak amacıyla Siirt Akademisi Projesine start verdiklerini belirten Vali Ahmet Aydın, Siirt'te uygulanan tüm sosyal projeleri tek bir çatı altında toplayacaklarını söyledi.

Proje kapsamında sinema, tiyatro çalışmalarının yanı sıra, Arapça, Kürtçe ve bilgisayar başta olmak üzere mesleki alanda birçok kursların açıldığını belirten Vali Ahmet Aydın, "Akademimizde halk odaklı toplam 15 branşta projeler uygulanacağız. Genel olarak Siirt Akademisi adını verdiğimiz bu proje, bölgemize ve hatta bütün Türkiye'ye örnek olacak niteliktedir." diye konuştu.

RİSK ALTINDAKİ AİLELER'İN YAŞAM STANDARTLARI YÜKSELTİLECEK

Siirt genelinde ulaşılmadık hiçbir bireyin kalmamasını hedeflediklerini belirten Vali Aydın, "İlimizde yaşayan ve maddi durumu zayıf ailelerimizin çocuklarının eğitimlerine destek olacağız. Bayanlarımızın da iş hayatına katılımlarını sağlamak üzere çeşitli mesleki kurslar düzenleyeceğiz. Risk altındaki çocuklarımıza yönelik sosyal projeler uygulayıp, rehabilitelerini sağlayacağız. Siirt Akademisinin ilk çalışması da 'Kardeş Aile Projesi'dir. Amacımız, Muhacir-Ensar kardeşliğinin bir örneğini Siirt'te uygulamaktır. Kardeş olacağımız bu ailelerle bir ömür birlikte olacağız. Onlara maddi ve manevi desteği sağlayacağız. Maddi olaylarda paylaşma eksilmeye yol açar, fakat manevi olaylarda paylaşma o olayın artmasına neden olur." dedi.

SOSYAL PROJELER TEK ÇATI ALTINDA

Valilik himayelerinde kurulan Siirt Akademisinde; Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü (Toplum Destekli Şube Müdürlüğü), Sağlık Müdürlüğü ve Halk Eğitim Müdürlüğünden ilgili personeller yer alacağını belirten Vali Aydın, "Böylelikle genel geçer sosyal projeler yerine, gerçekten ihtiyaç olan ve belirli bir ihtiyaç analizi neticesinde ortaya çıkarılmış, süreklilik arz eden projeler, kalıcı ve sürekli öğrenen bir organizasyonel yapı içerisinde, Siirt halkına sunulacaktır." şeklinde konuştu.

AİLE DANIŞMA MERKEZİNE YOĞUN İLGİ

Siirt Akademide incelemelerini tamamlayan Vali Aydın, daha sonra Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyete başlayan "Aile Destek Merkezi" (ADEM) de incelemelerde bulunarak, buradaki yetkililerden bilgi aldı.

Aden bünyesinde açılan kurslara katılan bayanlarla bir süre sohbet eden Vali Aydın," Halk odaklı projelere büyük bir önem verdiklerini belirterek, Merkezimizde şuanda,18 öğretmen refakatinde, 13 kursumuz açılmıştır. 695 başvuru yapılmış olup, 377 kişi kayıt edilerek, merkezimiz aktif halde çalışmalarına başlamıştır. " dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Siirt Akademisi' Türkiye'ye Örnek Olacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement