Siirt'teki Cinsel İstismar İddiası - Son Dakika
Güncel

Siirt'teki Cinsel İstismar İddiası

Siirt\'teki Cinsel İstismar İddiası

BDP Siirt İl Başkanı İnan, Siirt Belediye Başkan Yardımcısı Abdullatif Ç'nin partilerinden ihraç edildiğini söyledi

14.07.2013 17:26

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Siirt İl Başkanı Mehmet Ata İnan, yaşları küçük 2 kız çocuğa cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla gözaltına alınıp serbest bırakılan Siirt Belediye Başkan Yardımcısı Abdullatif Ç'nin partilerinden ihraç edildiğini söyledi.

BDP Siirt İl Başkanı Mehmet Ata İnan, Belediye Başkanı Selim Sadak ile BDP MYK Üyesi ve Kadın Meclisi Sözcüsü Pelin Yılmaz, parti il binasında, yaşları küçük 2 kız çocuğa cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla gözaltına alınıp serbest bırakılan Siirt Belediye Başkan Yardımcısı Abdullatif Ç'yle ilgili basın toplantısı düzenlendi.

İl Başkanı İnan, Abdullatif Ç'nin partiden ihraç edildiğini belirterek, "Bu saat itibari ile bizim için böyle bir şahıs yoktur" dedi.

Belediye Başkanı Sadak ise Abdullatif Ç'yi artık başkan yardımcısı olarak görmediklerini ifade ederek, "Belediye meclis üyeliği de kendisine aittir. Fakat sanıyorum ki kendisi toplumun hassasiyetlerini dikkate alarak özellikle herkesin çok duru bir ay olarak kabul ettiği ramazan ayında olayın yaşanmış olmasını değerlendirir bize ve partimizi zorlamadan meclis üyeliğinden istifa edeceğini düşünüyorum" diye konuştu.

BDP MYK Üyesi ve Kadın Meclisi Sözcüsü Yılmaz da bu olayın ortaya çıkmasından hemen sonra Abdullatif Ç'nin görevden alındığını hatırlatarak, şöyle dedi:

"Son süreçte 8 uzman çavuşun Bingöl de bir kız çocuğuna tecavüzleri sonucu bizlerden demokratik özgür kadın hareketi olarak hem BDP Meclisi olarak alanlarda olduk. Şunu ifade edelim bu tür suçlar kim tarafından gelirse gelsin aynı tutumu sergileyeceğimizi tekrar belirtiyoruz. Bugün Abdullatif Ç'nin durumu da sömürgeciliğin içimizdeki kişiliği değerlendiriyor ve derhal ihracını gerçekleştiriyoruz. Bu kişinin derhal tutuklanması gerekiyor. Bu kişinin derhal tutuklanmasını talep ediyoruz. Karar veren hakimin bir kadın olması da bizler açısından kınanacak bir durumdur. Bir kadın hakimin böylesi bir durum karşısında 17 yaşında bir kız çocuğunun rızası vardır diye tutuklama kararını reddetmesi ve tutuklamaması da hukuk sisteminin halen ne kadar gedikler içerisinde olduğunun bir göstergesidir."

Bu arada Siirt Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, Abdullatif Ç'nin Belediye Başkan Yardımcılığı ve Belediye Meclisi üyeliğinden istifa ettiği belirtildi. Açıklamada Abdullatif Ç'nin şu ifadelerine yer verildi:

"14.07.2013 itibariyle, ismimin karıştığı olayın bir komplo olduğunu belirtir, bu olaydan dolayı üyesi olduğum Barış ve Demokrasi Partisinin (BDP), itibarının zedelenmemesi için partimden, belediye başkan yardımcılığı ve belediye meclis üyeliğinden istifa ettiğimi tüm kamu oyunun bilgisine sunarım." - Siirt

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Siirt'teki Cinsel İstismar İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement