Siirt Üniversitesinde Okuyan Öğrencilere Çift Diploma Hakkı - Son Dakika
Güncel

Siirt Üniversitesinde Okuyan Öğrencilere Çift Diploma Hakkı

Siirt Üniversitesinde Okuyan Öğrencilere Çift Diploma Hakkı

Siirt Üniversitesi ve Southern Üniversitesi arasında imzalanan işbirliği protokolü ile öğrencilere ortak dil eğitimi ve çift diploma imkanı sunulacak.

07.01.2014 11:45  Güncelleme: 14:17

Siirt Üniversitesi (SİÜ) ve Amerika Birleşik Devletlerindeki (ABD) Southern Üniversitesi arasında öğrencilere ortak dil eğitimi ve çift diploma imkanı sunulacak işbirliği protokolü imzalandı.

İşbirliği protokolü için Southern Üniversitesi Mühendislik Fakültesi  Dekanı Prof. Dr. Habib Mohammed, Bilgisayar Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ebrahim Khosravi ve Southern Üniversitesinin Türkiye Özel Sorumlusu Dr. Osman Kandara'dan oluşan bir heyet Siirt'e geldi.

Siirt Üniversitesi Kezer Kampüsünde Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman ve Southern Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mohammed tarafından işbirliği protokolü imzalandı.

Protokol kapsamında öğrencilerin 4 ay Siirt'te 4 ay da ABD'de İngilizce eğitimi, 2 yıl Siirt Üniversitesinde, 2 yıl ABD'de eğitim almak suretiyle hem ABD'den hem Siirt'ten diploma alabilmesi sağlanacak.

İlk olarak Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü öğrencilerine yönelik başlatılan protokolün diğer bölümler için de sürdürülmesi planlanıyor.

-  "Bu işbirliği Siirt Üniversitesi için büyük bir kazanç"

Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr Erman, AA muhabirine, Southern Üniversitesi ile imzaladıkları protokolde ortak dil anlaşmasının yer aldığını söyledi.

Protokol ile özellikle 4+4 olarak ifade edilebilecek ortak dil eğitimi anlaşması uygulamaya geçirileceğini ifade eden Prof. Dr. Erman, öğrencilerin bu anlaşma ile 4 ay Siirt Üniversitesinde, 4 ay da Southern Üniversitesinde İngilizce eğitimi almasının sağlanacağını belirtti.

Prof. Dr. Erman, protokolde yer alan bir madde ile her iki üniversite arasında işbirliği sürecinin başladığına dikkati çekerek, şöyle dedi:

"İkili işbirliği anlaşması ile öğrencilerin yanı sıra öğretim üyesi değişiminin de gerçekleştirilecek. Bu anlaşma ile iki üniversite arasında akademik bir köprü kurulmakta ve bu köprü çerçevesinde öğrenci ve öğretim üyesi değişimi, ortak proje ve ortak konferans, seminer ve kongrelerin gerçekleştirilmesi sağlanacaktır. Bu kapsamda bu yıl 'Eğitimde Liderlik' başlıklı ortak bir kongre düzenlenecek. Bu kongreye yine Southern Üniversitesi ile anlaşma yapan Kırıkkale Üniversitesi (KÜ) de partner olarak katılacak. Böylelikle işbirliği üst noktalara çekilmiş olacak. Siirt'te ilkkez uluslararası düzeyde yoğun katılımın olduğu bir kongre gerçekleştirilmiş olacak. Üniversitemiz son 1 yıl içerisinde uluslararası bir açılım sağlama noktasında çaba içerisine girdi.  Yurt dışındaki fuarlarda stant açma ve oradaki üniversitelerle işbirliğine gidilmesinin meyvesi bu protokol olmuştur. ABD'nin önde gelen devlet üniversitelerinden Southern Üniversite ile bu işbirliğini yapmak Siirt Üniversitesi için büyük bir kazançtır."

"Öğrenciler çift diploma sahibi olabilecek"

Prof. Dr. Erman, protokolün önemli anlaşma maddelerinden birinin de 2+2 olarak ifade edilen çift diploma anlaşması olduğunu vurguladı.

Bu anlaşma ile öğrencilerin 2 yıl Siirt Üniversitesinde, 2 yıl da ABD'de eğimlerini sürdürmek suretiyle hem ABD'den hem Siirt Üniversitesinden diploma alabileceğine dikkati çeken Erman, "Öğrencilerimiz çift diploma sahibi olabilecek. Bu protokol ile öğrencilerimiz dil sorununu çözecekleri için istihdamda daha avantajlı duruma gelecekler. Anlaşma ilk olarak Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümünde başlatıldı. Ancak ilerleyen zamanda anlaşmayı diğer bölümlerle de sürdürmeyi planlıyoruz" diye konuştu.

Southern Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mohammed de, İngilizce yaptığı açıklamada, Southern Üniversitesi adına Siir'e gelerek iki üniversite arasında işbirliği protokolü imzalamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Daha sonra Siirt Üniversitesi öğrencilerine protokol ile ilgili bilgi vereneh heyet öğrencilerin ve öğretim üyelerinin sorularını yanıtladı. - Siirt

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Siirt Üniversitesinde Okuyan Öğrencilere Çift Diploma Hakkı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement