Silopi'de Çekilen Filmin Galası, Okulun Konferans Salonunda Yapıldı - Son Dakika
Güncel

Silopi'de Çekilen Filmin Galası, Okulun Konferans Salonunda Yapıldı

Silopi\'de Çekilen Filmin Galası, Okulun Konferans Salonunda Yapıldı

Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde berber Mesut Bilişik'in başrolde oynayıp yönetmenliğini yaptığı, 'Dermansız dert' filmin galası, Silopi Koç İlköğretim Okulu'nun konferans salonunda yapıldı.

31.01.2013 13:12

Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde berber Mesut Bilişik'in başrolde oynayıp yönetmenliğini yaptığı, 'Dermansız dert' filmin galası, Silopi Koç İlköğretim Okulu'nun konferans salonunda yapıldı.

Çekimleri 2 yıl süren, yaklaşık 30 bin liraya mal olan ve 170 gönüllü oyuncunun yeraldığı Dermansız dert adlı sinema filminin galası, dün akşam Silopi Koç İlköğretim Okulu'nun konferans salonunda yapıldı. Sinema salonu ve sistemi olmadığı için Dermansız dert adlı aşk filmi, projeksiyon sistemiyle izleyicilerin beğenisine sunuldu. Herhangi bir devlet yetkilisinin gelmediği galada, yaklaşık 200 kişi, 1 saat 45 dakika süren filmi izledi.

Yıllardır terör olaylarıyla gündeme gelen Cudi Dağı'nda çekilen Dermansız Dert adlı aşk filminin yönetmeni ve başrol oyuncusu Mesut Bilişik, filmin galası için tüm kamu ve kuruluş yetkilisine davet gönderdiğini, ancak hiç bir yetkilinin filmi izlemeye gelmemesinden dolayı duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

Halktan beklediği ilgiyi fazlasıyla gördüğünü belirten Bilişik, "Çok güzel bir film olduğuna inanıyorum. Halkın izlediği filmden sonraki tepkisi çok güzel ve olumlu oldu. Filmde 170 gönüllü oyuncu rol aldı. Yaklaşık 30 bin liraya maloldu ve çekimleri yaklaşık 2 yıl sürdü. Daha önce de 3 amatör film çekimi yaptık. Profesyonel anlamda ilk sinema deneyimim oldu. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Filmi izleyen AK Parti Şırnak Kadın Kolları Başkanı Hatice Atan, çok güzel bir film izlediğini belirterek, "Şırnak'ta ilk defa gençler tarafından bir film çekiliyor ve izletiliyor. Çok büyük mutluluk duydum. Sinemamız yoktu. Sineması olmayan bir ilde, bir film galasının yapılması muhteşemdi" diye konuştu.

Şırnak Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mesut Caner de uzun zamandan beri ilk kez soluksuz bir filmi izlediğini ifade ederek, "Filmin amatörce çekilmiş bir film olduğunu söylemişlerdi. Bana pek de amatörce gelmedi. Çok mutlu oldum. Şırnaklı gençlerin böyle bir film yapabilmeleri karşısında büyük gurur duydum" diye konuştu.

Film gösterimi sonunda izleyiciler, oyuncuları ayakta alkışladı.

MSY(GG/AAA) - Şırnak/ Silopi

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Silopi'de Çekilen Filmin Galası, Okulun Konferans Salonunda Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement