Silvan'daki izinsiz gösteri - DÜ Hastaneleri Başhekimi Alan - Son Dakika
Güncel

Silvan'daki izinsiz gösteri - DÜ Hastaneleri Başhekimi Alan

Silvan\'daki izinsiz gösteri - DÜ Hastaneleri Başhekimi Alan

Dicle Üniversitesi Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. Sait Alan, Silvan ilçesinde BDP mitingi sonrasında çıkan olaylarda yaralanan 10 yaşındaki Mehmet Ezer'in hayati tehlikesinin bulunmadığını, 2-3 güne kadar taburcu olabileceğini söyledi.

26.03.2014 18:42

Dicle Üniversitesi Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. Sait Alan, Silvan ilçesinde BDP mitingi sonrasında çıkan olaylarda yaralanan 10 yaşındaki Mehmet Ezer'in hayati tehlikesinin bulunmadığını, 2-3 güne kadar taburcu olabileceğini söyledi.

Prof. Dr. Alan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Ezer'in genel durumunun iyi olduğunu, sağ kulak arkasında 3 santimetrelik bir çökme ile 2-3 santimetrelik bir kesinin olduğunu belirtti.

"Çocuğumuzun hayati tehlikesi yok. Yoğun bakımda öğleden sonra da ağızdan beslenmeye başlayacak. Böyle giderse doktorları ile görüşüp yarın yoğun bakımdan çıkarmayı planlıyoruz. Hayati fonksiyonlarında sorun yok, şuuru açık" diyen Alan, Ezer'in çok rahat iletişim kurduğunu kaydetti.

Gazetecilerin "İlerideki yaşamını etkileyecek herhangi bir iz kalması söz konusu mu?" sorusu üzerine Alan, "Ciddi bir hasar ve kanama yok. Beyninde herhangi bir hasar yok. 2-3 güne kadar taburcu olabilir' dedi.

"Biber gazı fişeği olması halinde doktorların bunu anlayıp anlayamayacağı" yönündeki soru üzerine Alan, şöyle konuştu:

"Onun birçok bulgusu, yanık, gaz bulgusu olur. Bu haliyle erken, bir şey söylemek yanlış olur. Muhtemelen Adli Tıp Kurumu bunları inceleniyordur. Alınan saç ve doku örnekleri var. Eğer varsa bir kimyasal, herhangi bir barut veya kimyasal gaz, bunlar açığa çıkar. Ama bu haliyle sert bir cisim olduğu kesin. Ne olduğu hakkında bir fikir beyan edemiyoruz."

Diyarbakır'ın Yenişehir eski Belediye Başkanı Fırat Anlı da olayda yaralanan Mehmet Ezer'i ziyaret ederek ailesi ile görüştü. Anlı, Ezer'in durumunun iyi olmasının sevindirici olduğunu, olayın faillerinin de bir an önce ortaya çıkarılmasını umut ettiklerini söyledi.

Olayın takibi için Diyarbakır Barosu ile görüştüklerini dile getiren Anlı, "Son derece güçlü deliller var, bu olay karanlıkta kalan bir olay değildir, açık bir olaydır. Polisin gaz fişeği ile yaralanma olduğu tespitlidir'' dedi.

Mehmet Ezer'in amcasının oğlu Kerem Ezer ise Ezer'in 3. sınıf öğrencisi olduğunu, olay sırasında arkadaşları ile oynadığını savunarak, olayın faillerinin bulunmasını istediklerini bildirdi.

-izinsiz gösteri

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Silvan'daki izinsiz gösteri - DÜ Hastaneleri Başhekimi Alan - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement