Simav'da Çekirge İstilası - Son Dakika
Güncel

Simav'da Çekirge İstilası

Simav\'da Çekirge İstilası

Kütahya'nın Simav ilçesine bağlı Bahtıllı beldesinde çekirge istilasına karşı vatandaşlar yetkililerden yardım talebinde bulundu.

27.06.2012 16:51

Kütahya'nın Simav ilçesine bağlı Bahtıllı beldesinde çekirge istilasına karşı vatandaşlar yetkililerden yardım talebinde bulundu.

Simav ilçe merkezine 20 kilometre uzaklıkta, 570 nüfuslu Bahtıllı beldesi ve çevresindeki 2 kilometrelik alanda çekirge istilası köylüleri tedirgin ediyor. Çekirgeler beldede ne bulurlarsa talan ederken, vatandaşlar İlçe Gıda Tarım Hayvancılık Müdürlüğü başta olmak üzere yetkililerden bölgede ilaçlama yapmasını istedi.

Bahtıllı Atatürk Mahallesi Muhtarı Yusuf Özdemir, "Geçtiğimiz yıllarda hiç yaşamadığımız şekilde çekirgelerin istilasına uğradık. Yeşil olarak ne varsa mahvediyorlar. Yetkililerden bu çekirge istilasına karşı acil tedbir alınmasını istiyoruz. Kendi çabamız ile çekirgelerden arınamıyoruz" dedi.

Çiftçi Mustafa Erkul, "Çekirgeler bostan, nohut ve buğday tarlalarımızı mahvetti. İki kere bostan aşıladım, ama gel gör ki yeşillik diye bir şey kalmadı.

Korkumuz beldemizin altında bulunan bağlarımıza inmesi. Eğer bir an önce tedbir alınmazsa bütün emeğimiz boşa gidecek. Kışın yiyecek bulamayacağız" diye konuştu.

Sulama Kooperatifi Başkanı Nurullah Sert ise, "Ekili arazilerimizi çekirgeler istila etmiş durumda. Yetkililerden bir an önce tedbir alınmasını istiyoruz" dedi.

İlçe Tarım yetkilileri, iki kez ilaçlama yapıldığını ifade ederek, "Çekirgeye karşı en sağlıklı mücadele bijolojik mücadele. Hindi alıp bölgeye salarsanız kısa sürede çekirge sayısında düşüş olduğunu göreceksiniz. İlaçlama ilk başlarda etkili oluyor, ama bir süre sonra ilaca karşı direnç kazanıyorlar. İlaçlar tesir etmiyor" dedi. - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Simav'da Çekirge İstilası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement