Sınırdaki Kaçakçılar 10 Saatte Püskürtüldü - Son Dakika
Son Dakika Logo

Sınırdaki Kaçakçılar 10 Saatte Püskürtüldü

Sınırdaki Kaçakçılar 10 Saatte Püskürtüldü
27.08.2013 16:54

Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'nde kalabalık bir kaçakçı grubu, askerlerin 10 saat süren mücadelesi sonucu ülkeye sokulmadı.

Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'nde kalabalık bir kaçakçı grubu, askerlerin 10 saat süren mücadelesi sonucu ülkeye sokulmadı.

Türkiye- Suriye sınırındaki 4'üncü Hudut Alay Komutanlığı Oğulpınar Hudut Karakolu sorumluluk sahasında, hudut hattında Motorlu Devriye Timi tarafından saat 21.30'da yaklaşık 25-30 araç, 300-350 kişilik grup ile 70-80 atlı saptandı. Türkiye'ye kaçak mazot sokmak isteyen kaçakçılar, güvenlik güçleri tarafından durdurulmak istendi. Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, kaçakçılar 'dur' ihtarına karşın Türkiye'ye giriş yapmak için 7 farklı noktadan harekete geçti.

Arapça ve Türkçe ikaz yapılan kaçakçılar, askerleri taş yağmuruna tuttu. Yaşanan kargaşa sırasında Türkiye'ye geçiş yapmaya çalışan kaçakçıların giriş yapacağı noktalar kontrol altına alındı. Ardından da askerler tarafından önce havaya, ardından da kontrollü bir şekilde kaçakçı grup ve araçların yakın bölgelerine ateş edildi. Zaman zaman da grupları dağıtmak için bölgeye göz yaşartıcı bomba atıldı.

Yoğun önlemlerle yaklaşık 10 saat güvenlik güçlerine direnen kaçakçılar, saat 07.30 sıralarında Suriye'nin iç kesimlerine doğru kaçtı. Bölgede yapılan araştırmada ise 32 bidon içerisinde 1920 litre mazot ele geçirildi. Kaçak mazot ise imha edildi.

Hatay İl ve Reyhanlı İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerinin de bölgede güvenlik önlemlerini arttırdığı bildirildi. - Reyhanlıhatay

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sınırdaki Kaçakçılar 10 Saatte Püskürtüldü - Son Dakika


Advertisement