Sırbistan ile Arnavutluk Arasındaki Olaylı Maç - Son Dakika
Güncel

Sırbistan ile Arnavutluk Arasındaki Olaylı Maç

Sırbistan ile Arnavutluk Arasındaki Olaylı Maç

Karadağ Meclis Başkanı Krivokapiç: "Balkanlar'ı 1990'lara geri döndürmeye çalışıyorlar" "Toplumlar demokratikleşmeden, kamu kurumları güçlenmeden ve hukukun üstünlüğü ilkesi baskın olmadan bu tür manipülasyonlara her zaman maruz kalınacaktır"

16.10.2014 12:45

Karadağ Meclis Başkanı Ranko Krivokapiç, Sırbistan ile Arnavutluk arasında önceki gün oynanan ve çıkan olaylar nedeniyle tatil edilen maça ilişkin,  " Balkanlar'ı 1990'lara geri döndürmeye çalışıyorlar" dedi.

Karadağ'ın Budva kentinde düzenlenen Kapsamlı Bölgesel Savunma Bakanları Toplantısı'na katılan Krivokapiç, toplantı öncesinde gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Sırbistan ile Arnavutluk arasında, önceki akşam Belgrad'da oynanan ve çıkan olaylar nedeniyle tatil edilen maça ilişkin bir soru üzerine Krivokapiç, "Birileri eylemleriyle Balkanlar'ı 1990'lara geri döndürmeye çalışıyor. Bu sürekli yapılıyor. Toplumlar demokratikleşmeden, kamu kurumların güçlendirilmeden ve hukukun üstünlüğü ilkesi baskın olmadan her zaman bu tür manipülasyonlara maruz kalınacaktır" ifadesini kullandı.

Uzaktan kumandalı bir helikopterle sahaya bırakılan "Büyük Arnavutluk" haritasının Karadağ'ın da bir kısmını içine aldığını hatırlatılması üzerine Krivokapiç, Karadağ'ın tamamının, her zaman "birilerinin büyüklüğü" nedeniyle tehdit altından olduğunu kaydetti.

Krivokapiç, "Bildiğiniz üzere 'Karadağ her zaman birilerinin büyüklüğünün içinde' yer aldı. Ancak tüm bu kişiler tarih boyunca hep küçük kaldılar, büyük olan ise bizdik. Birilerinin bizleri bazı haritaların içinde göstermesi, endişe edilecek bir durum değil. Aksine, bu tür eylemleri yapanlar endişelenmelidir. Çünkü onların bu tür politikaları iflas etti, etmeye devam ediyor" diye konuştu. - Karadağ

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sırbistan ile Arnavutluk Arasındaki Olaylı Maç - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement