Sirkeci Tren Garı'nda Dergi Günleri Başlıyor - Son Dakika
Güncel

Sirkeci Tren Garı'nda Dergi Günleri Başlıyor

Sirkeci Tren Garı\'nda Dergi Günleri Başlıyor

Kültür, sanat, ilim, çocuk, tasavvuf, kadın, düşünce ve edebiyat dergilerinin editörlerinin kurdukları Türkiye Dergi Editörleri ve Yayın Yönetmenleri Birliği, dergi günleri düzenliyor.

14.10.2013 11:06

Kültür, sanat, ilim, çocuk, tasavvuf, kadın, düşünce ve edebiyat dergilerinin editörlerinin kurdukları Türkiye Dergi Editörleri ve Yayın Yönetmenleri Birliği, dergi günleri düzenliyor.

Türkiye Dergi Editörleri ve Yayın Yönetmenleri Birliği tarafından 4. Dergi Fuarı için düzenlenen mutad istişare toplantısı sonucunda şu açıklama yapıldı: "Artık bir dergi günlerimiz var diyoruz. Tüm kültür, sanat, ilim, kitap, düşünce ve dergi dostlarına diyoruz ki dergi fuarı haftasında kimseye söz vermeyin. Sizi düşünce, kültür ve hikmet şölenine bekliyoruz. Bilmiyoruz belirtmeye gerek var mı; okumak, düşünmek ve anlamak için dergilerin ateşleyici, harekete geçiren yazılarına ne kadar çok ihtiyaç olduğunu? Bilmiyoruz belirtmeye gerek var mı; birçok şair, yazar, gazeteci ve fikir adamının bir zamanlar farkına varılmayan önemli dergilerde yazan kişiler olduğunu ? İdealinizde yeni Mehmet Akif Ersoylar, yeni Necip Fazıllar, Sezai Karakoçlar, İkballer varsa onların yollarından beslenerek yazmaya çalışanlarla buluşmaya bekliyoruz."

TÜRDEB 4.Dergi Fuarı Koordinatörü Murat Ayar, Dergi Günleri onur konuğu ve diğer ayrıntılar hakkında şu açıklamada bulundu: "Dergi fuarımızda bir dergimiz Onur Konuğu olacak. Geçen yıl 25 yılı aşkın bir süredir büyük fedakarlıklarla hayatını sürdüren Yedi İklim Dergisi ve başından beri yayın yönetmeni olan Ali Haydar Haksal onur konuğumuz idi. Bu yıl konuğumuzu fuar açılmadan önceki basın bültenimizde açıklayacağız. Açılışımızda Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, TCDD Genel Müdürümüzü ve bir çok değerli kültür adamımız olacak inşallah. Organizasyonu TÜRDEB kurucularından Yazar Asım Gültekin, Kurani Hayat Dergisi Editörü Muharem Baykul, Haksöz Dergisi editörü Murat Ayar ve eğitimci yazar Mahmut Balcı, Vuslat Dergisi editörü Ziya Gündüz yürütmektedir."

Tarihi Sirkeci Tren Garı'nda 23-27 Ekim 2013 tarihlerinde Türkiye Dergi Fuarının 4'ncüsü düzenleniyor. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Sirkeci Tren Garı'nda Dergi Günleri Başlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement