Şırnak'ta Morglar Doldu, Belediye Cenazeleri Almıyor! Cesetler Sokakta - Son Dakika
Güncel

Şırnak'ta Morglar Doldu, Belediye Cenazeleri Almıyor! Cesetler Sokakta

Şırnak\'ta Morglar Doldu, Belediye Cenazeleri Almıyor! Cesetler Sokakta

Devlet hastanesi "morgda yer yok, ailelerle görüşün" dedi, belediyeden itiraz geldi: Cenazeleri Cizre ve Silopi'de defnetmek istiyorlar ama sokağa çıkma yasağı var, bir şey yapamayız.

08.01.2016 13:18  Güncelleme: 14:55

Şırnak Belediyesi, kendilerinden cenazeleri almasını isteyen Şırnak Devlet Hastanesi'ne yazı yazarak, ailelerin cenazelerini Cizre ve Silopi'de defnetmek istediğini; bu iki ilçede sokağa çıkma yasağı nedeniyle bunun mümkün olmadığı için cenazeleri alamayacaklarını bildirdi.

HASTANE CENAZELERİN ALINMASINI İSTEDİ

Şırnak Devlet Hastanesi yönetimi belediyeye bir yazı yazarak, morgda yer kalmadığı için ailelerle görüşülüp bekleyen cenazelerin alınıp defnedilmesini istedi.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI ELLERİNİ BAĞLADI

Belediye, bugün Devlet Hastanesine gönderdiği cevap yazısında, görüşülen ailelerin cenazelerini Cizre ve Silopi'de defnetmek istediğini, iki ilçede devam eden sokağa çıkma yasağı nedeniyle şartların define uygun olmaması nedeniyle belediyenin yapacak bir işlemi olmadığını belirtti.

"AİLELERİN İSTEĞİNE GÖRE HAREKET EDECEĞİZ"

Şırnak Belediye Eş Başkanı Serhat Kadırhan, ailelerin isteği doğrultusunda hareket edeceklerini, bu nedenle cenazelerin alınıp Şırnak'ta defnedilmesinin mümkün olmadığını söyledi.

2 CENAZE DÖRT GÜNDÜR SOKAKTA BEKLİYOR

Şırnak merkez Dicle Mahallesi Orman Müdürlüğü bahçesinde 4 gün önce çıkan çatışmalar sırasında vurulan 2 kişinin cenazelerinin 4 gündür olay yerinden alınamadığı belirtildi.

"CENAZELERİN OLDUĞU YERDE ÇATIŞMA VAR"

Şırnak Belediye Eş Başkanı Serhat Kadırhan, "Bize gidip cenazeleri alabileceğimiz söylendi. Ancak, cenazelerin bulunduğu bölgede zırhlı araçlar var yani çatışma yaşanan bölge. Güvenlik sağlanmadan biz almaya gitsek ve ateş edilse ne olacak. Maalesef bundan dolayı cenazeler 4 gündür Orman Müdürlüğü bahçesinden alınamıyor" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şırnak'ta Morglar Doldu, Belediye Cenazeleri Almıyor! Cesetler Sokakta - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (63)

  • bombaci mulayimmm: Akp nin kurtlere yaptigini hicbir hukumet yapmadi cenazeler bile defnedilemiyor..Ahan da buraya yaziyorum gun gelecek bunlarn hepsinin hesabi sorulacak aihm kararini versin o zaman siz gorun 227 34 Yanıtla
  • Kürt halki yanliz deildir: Allah sizin belanizi versin.insanliktan cikmissiniz isit ten hicbir farkiniz yok hatta daha igrencsiniz,bu mazlum insanlardan ne istiyorsunuz?öldürülen cocuklarin sayisi yüzü gecti.parcalanan kadin cesetleri var.siz hangi dine mensupsunuz?nebicim yaratiklarsiniz?patida bu vahset yapilsaydi bütün kürtler yardiminiza kosardi ya siz öldürülen mahsumlarin östüne bile igrenc yorumlar yapabilecek onursuzluktasiniz 112 29 Yanıtla
    Cici cocuk selo: Yazdiklarina bakanda bu leslwrin masum oldugunu zanneder 3 0
  • ...: Es başkan soba dönüştürmek istiyor halbuki öldüren pkk ama mağdur edebiyatı işte ya tutarsa 87 10 Yanıtla
  • Şırnak: Kardeşiz hepimiz kürtlerin yarısı istemiyor özerklik 63 15 Yanıtla
  • NUSAYBİNLİ: hepsini bir çukura atın yakın gitsinler mezarlıklarda yer kaplamasınlar o pis leşleriyle. herbeji türkiye devleti 59 16 Yanıtla
  • Made in: Hepsi les yakın gitsin vatandaşlarimiz ise gomulmeli 48 26 Yanıtla
  • AMED: ulan pislikler ölen insanlara bile tahammülümüz yok insanların ölülerin defin etmesine izin vermiyorsunuz sonrada müslümanız diye geçiriyorsunuz bumu müslümanlık elbet bunların hesabı sorulacak ya bu dünyada yada allah katinda 39 30 Yanıtla
    voyacir1: Pislik sen ve senin gibilerdir pis kokarcalar. 5 2
  • Kocatürk: Toprağa yazık onlar bu topraklara gomulmeye layık değiller 50 17 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement