Şırnak kent merkezinde devam eden operasyonlarda, bugün güvenlik güçleriyle çatışmaya giren 4 PKK'lı öldürülürdü, 9'u da sağ olarak ele yakalanırken, 43 el yapımı patlayıcı etkisiz hale getirildi.
Şırnak kent merkezinde 14 Mart gecesi saat 23.00'da uygulanan sokağa çıkma yasağı ile birlikte jandarma ve polis özel harekat timlerinin hendek kazan, barikat kuran PKK'lılara yönelik ortak yürüttüğü, Şehit Jandarma Üsteğmen Mehmet Çiftçi Operasyonu sürüyor.
Operasyonun 8'inci gününde, Bahçelievler, Dicle, Yeşilyurt ve Cumhuriyet mahallelerinde operasyonlar yoğunlaştı. Mahallelerde tespit edilen hedeflere yönelik tankların başlattığı top atışı devam ediyor. Yeşilyurt Mahallesi'nde bugün yaşanan çatışmada, 4 PKK'lı öldürülürken, 9 PKK'lı sağ olarak ele geçirildi. Operasyonlar sırasında 43 el yapımı patlayıcı etkisiz hale getirildi. PKK'lıların karargah ve gizlenme yeri olarak kullandığı bazı binaları, top atışına tutulurken, zırhlı araçlardan PKK'lıların teslim olması için sürekli anonslar yapıldı.
Şırnak'ta devam eden operasyonlar kapsamında öldürülen PKK'lı sayısı 37'e yükselirken, bugün ve dün imha edilen 43 adet el yapımı patlayıcı ile birlikte imha edilen patlayıcı sayısı da 95 oldu.
Bahçelievler ve Dicle mahallelerinde bulunan el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sırasında patlama sesleri tüm şehirde yankılandı.
Son Dakika › Güncel › Şırnak'ta 4 PKK'lı Öldürüldü - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.