Şırnak'ta Rafting Heyecanı - Son Dakika
Güncel

Şırnak'ta Rafting Heyecanı

Şırnak\'ta Rafting Heyecanı

Çözüm sürecinin başlaması ile birlikte Şırnak'ın Cizre ve Güçlükonak ilçe kaymakamlıkları, bölgenin farklı etkinliklerle anılması amacıyla Cehennem Deresi'nde rafting turu düzenledi.

15.04.2013 19:10

Çözüm sürecinin başlaması ile birlikte Şırnak'ın Cizre ve Güçlükonak ilçe kaymakamlıkları, bölgenin farklı etkinliklerle anılması amacıyla Cehennem Deresi'nde rafting turu düzenledi.

Sürekli çatışmalarla gündeme gelen Cehennem Deresi'nde çözüm süreci ile birlikte ilk defa rafting heyecanı yaşandı. Cizre ve Güçlükonak kaymakamlıklarının Şırnak Vali Yardımcısı Yasin Özcan'ın desteğinde organize ettiği raftinge profesyonel ve amatör raftingciler katıldı. Cehennem Deresi'nden başlayıp, Cizre'de sona eren rafting turu öncesi gazetecilere açıklama yapan Cizre Kaymakamı Şenol Koca, "Şuanda Mezopotamya ovasının Dicle ile buluştuğu noktanın kuzeyinde Cehennem Deresi'ndeyiz. Burası çözüm sürecinden önce daha çok terörle bilinen insanların gelmediği bir noktaydı. Biz bu çözüm sürecinde elde etmiş olduğumuz güzellikleri ve şu doğa harikasına dikkat çekmek ve daha sonrasında Dicle Nehri'nin de farklı bir şekilde anılmasını istediğimiz için Güçlükonak Kaymakamı Mustafa Akgül ile birlikte böyle bir organizasyona karar verdik. Bugün de onun başlangıcını yapacağız" dedi.

Çözüm sürecinin başarıya ulaşması ile birlikte Cehennem Deresi'nin Cennet Deresi'ne dönüşeceğini belirten Güçlükonak Kaymakamı Mustafa Akgül ise, "Burası bilindiği gibi esas olarak terörün geçiş güzergahlarından bir tanesi. İnşallah bu çözüm süreci ile birlikte bu sürecin başarıya ulaşması ile birlikte Cehennem Deresi dediğimiz bu dere inşallah cennet deresine dönüşecek ve insanlar daha mutlu ve daha güzel bir gelecekle yaşayacaktır" diye konuştu.

Cizre Kaymakamı Şenol Koca, İdil Kaymakamı Muhammed Mustafa İmamoğlu, Cizre Cumhuriyet Başsavcısı Muhammed Varol, Cumhuriyet Savcısı Taner Şen, iş adamı Yüksel Bilen ve daire amirlerinin de katıldığı rafting turuna katılanlar büyük bir adrenalin ve heyecan yaşadı. - ŞIRNAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Şırnak'ta Rafting Heyecanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement