Sivas'ta 112 Acil'e Duyarlılık Programı - Son Dakika
Güncel

Sivas'ta 112 Acil'e Duyarlılık Programı

Sivas\'ta 112 Acil\'e Duyarlılık Programı

Sivas'ta 112 Acil'e duyarlılık programı Sivas'ta 112 Acil çağrı merkezlerinin gereksiz aranmasını önlenmek ve trafikte ambulansın geçiş önceliğine özen gösterilmesini sağlamak amacıyla etkinlik düzenlendi.

01.12.2015 16:57

Sivas'ta 112 Acil'e duyarlılık programı

Sivas'ta 112 Acil çağrı merkezlerinin gereksiz aranmasını önlenmek ve trafikte ambulansın geçiş önceliğine özen gösterilmesini sağlamak amacıyla etkinlik düzenlendi.

Sağlık hizmetlerinin ulaşılabilirliğinin ve kalitesinin arttırılmasına yönelik çalışmalar kapsamında '112 Acil çağrı hattının gereksiz aranmasının önlenmesi ve trafikte ambulansın geçiş önceliğine özen gösterilmesi' konularında toplumsal farkındalığın arttırılması amacıyla medya kampanyası başlatıldı. Kongre Müzesi bahçesinde düzenlenen tanıtım programına İl Sağlık Müdürü Adil Kaya, Halk Sağlığı Müdürü Levent Sağlam ve sağlık çalışanları katıldı. İl Sağlık Müdürü Adil Kaya, acil hizmetlerin gereksiz meşguliyetinin önlenmesinin önemine dikkat çekerek, "112 Acil Çağrı hattı, hayati tehlike oluşturan durum ortaya çıktığında, aranması gereken önemli bir hattır. Çağrı merkezlerine gelen gereksiz çağrıların engellenmesi ve azaltılması ayrıca trafiğe çıkan 112 Acil araçlarının geçiş üstünlüğüne özen gösterilmesi için bu kampanya başlatıldı" dedi.

İl Halk Sağlığı Müdürü Levent Sağlam ise, Sivas'ta acil sağlık hizmetleri sunumunda ambulansların hastaya ulaşım süresi oldukça kısa olduğunu belirterek, "Sivas'ta ambulanslarımız trafik yönünden fazla sıkıntı çekmiyor. Fakat 112 çağrı merkezine gelen gereksiz çağrılar konusunda tüm Türkiye de olduğu gibi Sivas'ta da ciddi bir sorunla karşı karşıyayız. Halkımızdan ricamız lütfen bu hatları meşgul etmeyelim. Birgün herkese lazım olur" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sivas'ta 112 Acil'e Duyarlılık Programı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement