Sivas'ta Kapalı Yollar Ulaşıma Açıldı - Son Dakika
Güncel

Sivas'ta Kapalı Yollar Ulaşıma Açıldı

Sivas\'ta Kapalı Yollar Ulaşıma Açıldı

Sivas-Malatya karayolunun Yağdundoran mevkisinde tipi nedeni ile yolun kapalı olmasına yolcu otobüsü, özel araç ve Tır'larda bekleyenler tepki gösterdi.

08.01.2015 16:17  Güncelleme: 16:27

Sivas- Malatya karayolunun Yağdundoran mevkisinde tipi nedeni ile yolun dünden beri kapalı olmasına Ulaş ilçesi girişinde yolcu otobüsü, özel araç ve TIR'larda bekleyenler tepki gösterdi. Sabah olmasına karşın araçların geçişine izin verilmemesi üzerine, otobüs ve diğer araçlarda bulunan yolcular inerek, ilçeye 20 kilometre mesafedeki Yağdonduran mevkisine doğru yürüyüşe geçti. Polis ekiplerinin vatandaşların tepki amaçlı olarak Yürüyüşe geçtiklerini bildirmeleri üzerine olay yerine Ulaş İlçe Kaymakamı Yusuf Cankatar gitti. Ayrıca ek tavkiye ekipler sevk edildi. Karayollarına bilge verilerek yol açma çalışmalarının hızlandırılması istendi. Yürüyüş yapanların yanına giderek, yolun kısa sürede açılacağını ve araçların seyrine izin verileceğini ifade eden Kaymakam Cankatar vatandaşları ikna etti. Bir süre yolda yürüyenler tekrar bulundukları araçlara geri döndü. Kapalı yollar nedeni ile perişan olduklarını belirten yolcular, buna karşın yolda çalışma yapılmayışın tepki göstermek üzere yürüyüş yaptıklarını belirterek,"Sesimizi bu şekilde duyurmak ve gidebildiğimiz yere kadar yürümek istedik. Kaymakam bey geldi bizi ikna etti. Günlerdir yollarda olan kişiler var. Aralarında hasta olanlar var. Yeterli yiyecek yok. O yüzden yollarda daha fazla çalışma yapılmasını bekliyoruz." dediler.

ZİNCİRLİ ARAÇLARA İZİN VERİLDİ

Karayolları ekiplerinin yaptığı çalışmanın ardından yalnızca zincirli araçların seyrine izin verileceği belirtilerek, araçlardan zincir takması istendi. Bunun üzerine ilçe girişinde bekleyen yüzlerce araç zincir taktı. Zincir takan araçlardan öncelikle otobüsler olmak üzere araçların kısım kısım seyrine izin verildi. Hareket eden otobüslerdeki yolcular yolun açılmasını alkışlarla karşıladı. Öte yandan il genelinde toplam 793 köy ve mezra yolunun ulaşıma kapalı olduğu belirtildi. Enerji nakil hatlarındaki arıza nedeni ile dünden bu yana elektrik verilemeyen Kangal ilçesinde ise, ısınma ihtiyaçlarının güçlükle karşılandığı öğrenildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sivas'ta Kapalı Yollar Ulaşıma Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement