Sivas Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından kentte yaşayan Afgan mültecilere 'Türkçe' kursu verildi. 3 aylık eğitim sonrasında Türkçe okuma yazmayı öğrenen 58 Afgan'a düzenlenen törenle okuryazarlık belgesi verildi.
Sivas Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, 'Okullar Hayat Olsun' projesi kapsamında Anadolu Turizm ve Otelcilik Meslek Lisesi'nde okuma yazma kursu açtı. Kursa, ülkelerindeki karışıklık nedeniyle Türkiye'ye sığınan Afgan mülteciler de katıldı. Sivas'ta yaşayan 58 Afgan mülteci 3 ay boyunca Türkçe okuma ve yazma öğrenmek için eğitim gördü. Eğitim sonrasında, Sivas Valisi Zübeyir Kemelek'in de katıldığı törenle Afgan kursiyerlere okuryazarlık belgeleri verildi.
Yaklaşık 1 yıldır Sivas'ta yaşadıklarını ve Türkçe öğrendikleri için kentte sıkıntı yaşamadıklarını belirten Afgan uyruklu Robabeh Ghorbanzadeh, "Çeşitli sebepler bizi vatanımızdan uzaklaştırdı. Yaklaşık 1 yıldır Sivas'ta yaşıyoruz. Bizim en çok Türkçe okuma ve yazmaya ihtiyacımız vardı. Komşularımızla olan ilişkilerimizde, çarşı ve pazarda zorlanıyorduk. Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bizlere kurs açtı. Kurs açılınca çok sevindik. Severek ve isteyerek bu kursa katıldık. Şimdi kendimize daha çok güveniyoruz. Komşularımızla konuşabiliyoruz. Hastanede, çarşıda, pazarda sıkıntı yaşamıyoruz" dedi. - Sivas
Son Dakika › Güncel › Sivas'ta Yaşayan Afgan Mülteciler 'Türkçe' Öğrendi - Son Dakika
Sizin düşünceleriniz neler ?