Somali'de Şebab'a Yönelik Operasyonlar - Son Dakika
Güncel

Somali'de Şebab'a Yönelik Operasyonlar

Somali'nin Aşağı Şibeyli iline düzenlenen hava saldırısında en az 20 Eş-Şebab örgütü militanının öldürüldüğü belirtildi.

16.02.2015 17:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Somali'nin Aşağı Şibeyli iline düzenlenen hava saldırısında en az 20 Eş-Şebab örgütü militanının öldürüldüğü belirtildi.

AA muhabirine konuşan Aşağı Şibeyli Belediye Başkanı Abdülkadir Seydi, ülkenin güneyindeki Aşağı Şibeyli'ye bağlı bir sahil kasabasına düzenlenen hava saldırısında en az 20 Eş-Şebab militanının hayatını kaybettiğini söyledi. Seydi, hava saldırısında 2 aracın ve 1 teknenin de tahrip edildiğini belirtti.

Marka kentine 18 kilometre mesafede bulunan sahil kasabasına gece ve sabah saatlerinde olmak üzere 2 saldırı düzenlendiğini kaydeden Seydi, sabahki saldırının militanların başka bir karargaha geçmek üzere hazırlandığı esnada yaşandığı bilgisini verdi.

Seydi, Eş-Şebab militanlarının başka bölge ve kentlere düzenlediği saldırıları organize etmesi nedeniyle söz konusu beldenin stratejik öneme sahip olduğunu kaydetti.

Somali'nin kuzeyinde zaman zaman insansız hava araçlarıyla saldırılar düzenleniyor. Saldırılar hedefine ulaştığında çoğu zaman ABD savunma Bakanlığı tarafından üstlendiği söyleniyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Somali'de Şebab'a Yönelik Operasyonlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement