Birleşmiş Milletler (BM) Somali İnsani İşler Koordinatörü Philippe Lazzarini, Somali'deki insani durumun yeni bir krize dönüşme riski taşıdığını söyledi.
BM Cenevre Ofisi'nde basın toplantısı düzenleyen Lazzarini, ülkede yağışların geciktiğine, gıda fiyatlarının arttığına ve çatışmaların devam ettiğine dikkati çekti.
Lazzarini, Somali'deki gıda güvenliği konusuna müdahale edilmesi gerektiğine işaret ederek, ülkenin 2014 yılı kaynaklarının çok düşük düzeyde olduğunu ifade etti.
Ülkede halen yüzbinlerce kişinin acil yardıma ihtiyaç duyduğunu vurgulayan Lazzarini, Somali'nin çocuk ölümlerinin en çok yaşandığı ülkelerden biri olmaya devam ettiğini söyledi.
Lazzarini, "Somali'deki insani durum yeni bir krize dönüşme riski taşıyor" dedi.
Yaklaşık 1 milyon Somalili'nin komşu ülkelerde yerinden edilmiş olarak yaşadığına dikkati çeken Lazzarini, Somali'nin bunların tekrar ülke içinde topluma entegre edilebilecekleri bir kapasiteye sahip olmadığını belirtti.
Lazzarini, ayırca Somali'ye 2014 yılı yardım faaliyetleri için 933 milyon dolara ihtiyaç duyduklarını, şu ana kadar bu ihtiyacın sadece yüzde 15'inin karşılandığını kaydetti. - Cenevre
Son Dakika › Güncel › Somali'deki İnsani Durum - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?