Son 3 Yılda 6 Hastaya Umut Oldular - Son Dakika
Güncel

Son 3 Yılda 6 Hastaya Umut Oldular

Son 3 Yılda 6 Hastaya Umut Oldular

Sivas Numune Hastanesi'nde son 3 yılda beyin ölümleri gerçekleşen 11 kişiden 3'ünün organları aileleri tarafından bağışlandı.

24.09.2013 16:24

Sivas Numune Hastanesi'nde son 3 yılda beyin ölümleri gerçekleşen 11 kişiden 3'ünün organları aileleri tarafından bağışlandı. Hastane yöneticisi Uzman Dr. Fikret Özkan, bağışlanan organların çeşitli illerdeki 6 kişiye başarıyla nakledildiğini söyledi.

Sivas Numune Hastanesi Organ ve Doku Nakli Birimi, hastanelerinde tedavi gören ve beyim ölümleri gerçekleşen hastaların yakınları ile görüşerek organlarının bağışlanmasına aracı oluyor. Son 3 yılda beyin ölümü gerçekleşen 11 kişinin yakını ile görüşen Organ ve Doku Birimi yetkilleri, beyim ölümü gerçekleşen 3 hastanın organlarının bağışlanmasını sağladı. 2011 yılında beyin ölümü tanısı konulan 79 yaşındaki N.S.'nin karaciğer organı Malatya'da 66 yaşındaki bir erkek hastaya, 2012 yılında beyim ölümü gerçekleşen 59 yaşındaki Z.G.'nin iki böbreği Erzurum ve Samsun'da 16 yaşındaki ve 42 yaşındaki iki erkek hastaya, 2013 yılında beyin ölümü tanısı konulan 63 yaşındaki A.A.'nın karaciğer organı İstanbul'da 58 yaşındaki erkek hastaya, iki böbreği ise Ankara'da 50 yaşındaki ve 34 yaşındaki iki kadın hastaya nakledildi. Organ bağışının önemine dikkat çeken hastane yöneticisi Uzman Doktor Fikret Özkan, şöyle dedi:

"Organ nakli ile ilgili vatandaşlarımızın daha duyarlı olmalarını, bu durumu ciddiye almalarını beklemekteyiz. Çünkü beyin ölümü tanısı koyduğumuz her hastanın yakınları organlarının bağışlanmasını istemiyor. Biz hasta yakınlarının, organ yetmezliği olan ve organ bekleyen vatandaşlarımızın hayata tutunmalarına bir vesile olmalarını istiyoruz."

Organ nakli ile ilgili yaptıkları çalışmalar hakkında da bilgi veren Özkan, 2011-12 ve 2013 yılında hastanemize 210 kişinin şahsen başvurarak organ bağışında bulunduğunu anlatırken, "Ayrıca bu yıllarda kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan 5 bin 500 kişiye organ ve doku bağışı ile ilgili eğitimler verilmiş ve verilmeye devam etmektedir. Hastanemiz bünyesinde bulunan Nefroloji Polikliniği'nde organ nakli yapılan 150'ye yakın hastamızın takip ve tedavileri yapılmaktadır" dedi. - Sivas

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Son 3 Yılda 6 Hastaya Umut Oldular - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement