Lübnan Başbakanı Mikati: "Halkın ihtiyaçlarının temini için tüm uluslararası kurumlarla temasa geçeceğim" (1) - Son Dakika
Güncel

Lübnan Başbakanı Mikati: "Halkın ihtiyaçlarının temini için tüm uluslararası kurumlarla temasa geçeceğim" (1)

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: Lübnan'ın yeni Başbakanı Necib Mikati'nin Beyrut'taki Baabda Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn ile bir araya gelmesi Lübnan'ın yeni Başbakanı Necib Mikati, halkın temel ihtiyaçları için tüm uluslararası kurumlarla görüşeceklerini söyledi.

10.09.2021 15:30  Güncelleme: 17:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Lübnan'ın yeni Başbakanı Necib Mikati'nin Beyrut'taki Baabda Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn ile bir araya gelmesi Lübnan'ın yeni Başbakanı Necib Mikati, halkın temel ihtiyaçları için tüm uluslararası kurumlarla görüşeceklerini söyledi.

Yaklaşık 1,5 ay süren hükümet kurma çalışmalarının ardından başkent Beyrut'taki Baabda Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na çıkan Mikati, Cumhurbaşkanı Mişel Avn ile anlaşmaya vardığı 24 bakandan oluşan kabinesini açıkladı.

Mikati, Baabda Sarayı'nda düzenlediği basın toplantısında, Lübnan'da durumun gerçekten çok kötü olduğuna ve ilaçların dahi piyasada bulunamadığına işaret etti.

Yeni hükümetin başarılı olması için engelleme ve umutsuzluk politikaları yerine iş birliğine gidilmesi gerektiğini dile getiren Mikati, "Lübnan halkının temel ihtiyaçlarının temini için tüm uluslararası kurumlarla temasa geçeceğim." dedi.

Kabinesinin belli bir kesimi değil tüm Lübnanlıları temsil ettiğinin altını çizen Mikati, "Arap dünyasına ihtiyacımız var ve Arap ülkelerinin kapılarını çalacağız. Lübnan'da çöküşün durmasını ve ülkenin yeniden kalkınmasını umuyoruz." diye konuştu.

Siyaseti bir kenara bırakarak çalışmaya odaklanmaları gerektiğini aktaran Mikati, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İnsanların artık konuşmalara ve vaatlere karnı tok. Genel seçimleri zamanında gerçekleştirmeye söz veriyorum. Ülkeyi kurtarmak için hükümetin ivedilikle atacağı bazı adımlar var."

Devletin temel ürünlere yönelik sübvansiyonu kaldırma konusuna da değinen Mikati, kendilerinin böyle bir niyeti olmadığını ancak ellerinde yeterli finansal kaynak da bulunmadığını vurguladı.

Mikati, Lübnan için ulusal çıkarlar doğrultusunda İsrail'in dışındaki tüm dünya ile çalışacaklarını ifade etti.

Lübnan Başbakanı Mikati: "Halkın ihtiyaçlarının temini için tüm uluslararası kurumlarla temasa geçeceğim" (1)
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Lübnan Başbakanı Mikati: 'Halkın ihtiyaçlarının temini için tüm uluslararası kurumlarla temasa geçeceğim' (1) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement