Mersin'de sosyal hizmet çalışanları, zorunlu yer değiştirmeye ilişkin yönetmeliğin geri çekilmesini istedi. SES Mersin Şubesi üyeleri, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nca yayınlanan 'Sosyal Hizmet Merkezleri Yönetmeliği' ile 'Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği'ni, İl Müdürlüğü önünde protesto etti.
KESK'e bağlı Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Mersin Şubesi ve Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği'ne üye bir grup kamu çalışanı, öğle saatinde Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü önünde toplandı. Burada "Çalışma Barışını Bozan Sürgün Yönetmeliklere Hayır" yazan pankart açan sendika üyeleri, Bakanlık tarafından 19 Şubat 2013 tarihinde yayınlanan 'Sosyal Hizmet Merkezleri Yönetmeliği' ile '17 Mayıs 2013 tarihinde yayınlanan 'Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği'ne tepki gösterdi.
Grup adına açıklama yapan KESK Dönem Sözcüsü ve SES Şube Başkanı Selman Günbat, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın yayınladığı her iki yönetmeliğin de mesleki ilke ve değerlere aykırı olduğunu, iş barışını bozan maddeler içerdiğini öne sürdü. Sosyal hizmet alanında çalışanların iş alanlarının ve yerlerinin değiştirilmesinin hizmetlerin sürekliliği felsefesiyle taban tabana zıt olduğunu belirten Günbat, iki yönetmelik de hazırlanırken çalışanların görüş ve önerilerinin alınmadığını söyledi. Sosyal hizmet emekçilerinin çalışma alanlarının keyfi uygulamalarla değiştirilmesine ve kuruluşlarda çalışan meslek elemanı sayısında kısıtlamalara gidilmesine karşı mücadele edeceklerini ifade eden Günbat, "İş ve işyeri, ücret ve gelecek güvencemizden asla vazgeçmeyeceğiz. Hukukun bize verdiği hakları kullanarak sonuna kadar mücadele edeceğiz. Bu kapsamda, iki yönetmeliğin de geri çekilmesi için 30 Mayıs ve 3-4 Haziran tarihlerinde tüm illerde il müdürlükleri önünde basın açıklamaları, gün boyu iş yavaşlatma ve sabah işe 1 saat geç başlama eylemi yapacağız" dedi.
Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Bayram Dölen de, Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği ile çalışanların kazanılmış haklarının yok sayıldığını öne sürerek, zorunlu yer değiştirmenin, çalışanları zorla yerinden etmeye dönüşmesi ve aile yaşamlarını sekteye uğratmasının kaçınılmaz olduğunu dile getirdi. Dölen, gereksinim duyulan bölgelerde personel görevlendirmesinin, zorunlu yer değiştirme yerine çalışanların görüşleri alınarak yapılmasını istedi.
Grup, açıklamaların ardından olaysız dağıldı. - MERSİN
Son Dakika › Güncel › Sosyal Hizmet Çalışanları Eyleme Hazırlanıyor - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?