Spd, Türk Toplumu Temsilcileri ile Buluştu - Son Dakika
Güncel

Spd, Türk Toplumu Temsilcileri ile Buluştu

Spd, Türk Toplumu Temsilcileri ile Buluştu

Taner TÜZÜN- NÜRNBERG / DHA - Almanya'nın Nürnberg Belediyesi Meclis Üyesi SPD'li Aynur Kır'ın önerisiyle Başta SPD'li Büyük şehir Belediye Başkanı Ulrich Maly ve SPD'li Meclis üyeleri, Belediye'nin Güzel Salonu'nda (Schöne Saal) Türk Sivil Toplum başkan ve temsilcileri ile bir araya geldiler.

06.02.2015 11:11

Taner TÜZÜN- NÜRNBERG/ DHA - Almanya'nın Nürnberg Belediyesi Meclis Üyesi SPD'li Aynur Kır'ın önerisiyle Başta SPD'li Büyük şehir Belediye Başkanı Ulrich Maly ve SPD'li Meclis üyeleri, Belediye'nin Güzel Salonu'nda (Schöne Saal) Türk Sivil Toplum başkan ve temsilcileri ile bir araya geldiler.

Bireysel diyaloğu kurumlaştırmak amacını güden resepsiyona, Bavyera Milletvekili Arif Taşdelen, Konsolos Gürol Baş, Fürth Belediye Meclis üyesi Ayhan Yeşil ve 100'ü aşkın davetli katıldı. Açış konuşması yapan öneri sahibi Aynur Kır, "Son günlerin tartışmalı konularından biri haline gelen PEGİDA konusuna değindi ve bu oluşum, bizlere diyaloğun ve kültürler arası köprüler kurmanın ve pekleştirmenin önemini ve zorunluluğunu bir kez daha göstermiştir" dedi.

Belediye Başkanı Ulrich Maly'de, Nürnberg'in nüfusunun 500 bin olduğunu, bunların 200 bininin Almanya doğumlu olmadığına vurgu yaparak, "Nürnberg'de ırkçı yaklaşımlar olamaz. Müslüman kızlara başörtülü bayanlar lakabının takılması kabul edilemez şeklinde konuştu. Maly, gecen hafta Nürnberg'de "Nürnberg Kenetleniyor" adı altında bir miting yapıldığını ve bu mitingde PEGİDA ve benzeri hareketlere bir şamar indirdiklerine dikkat çekti. Konuşmaların ardından SPD'li meclis üyeleri Türk konukları ile birebir diyaloğa girerek, onların şikayet ve dileklerini dinlediler. Resepsiyonda Dokur Lokantasının hazırladığı Türk Mutfağının leziz yiyecekleri ikram edildi

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Spd, Türk Toplumu Temsilcileri ile Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement