Spor Yaparken Sağlığınızdan Olmayın - Son Dakika
Güncel

Spor Yaparken Sağlığınızdan Olmayın

Spor Yaparken Sağlığınızdan Olmayın

Türkiye'nin en önemli aikido eğitmenlerinden Mustafa Aygün gençlere seslenerek, "Spor yaparken sağlığınızı bozmayın" uyarısında bulundu.

02.02.2015 12:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin en önemli aikido eğitmenlerinden Mustafa Aygün gençlere seslenerek, "Spor yaparken sağlığınızı bozmayın" uyarısında bulundu. Başantrenörü olduğu United Aikido'nun kuşak sınavına nezaret etmek üzere Marmaris'e gelen Aygün, aikido yapmak isteyenlere yetki belgesi olan sıhhi koşullara uygun salonları tercih etmelerini öğütleyerek, "Bu sporun yaygınlaşmasıyla birlikte yetkin olmayan bazı insanlar ders vermeye başladı. Bunlara engel olabilmek adına okullarımızın bulunduğu merkezlerde etkinlikler düzenlemeye başladık. Bu sayede hem kontrol görevini yerine getiriyoruz hem de bu sporun da kalitesini artırmaya çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

Eğitimini Japonya ve Türkiye'de tamalayarak siyah kemere ilk ulaşan aikidoculardan biri olduğunu ve 32 yıldır bu spor dalıyla ilgilendiğini sözlerine ekleyen Mustafa Aygün şöyle devam etti:

"Aikido için biri uluslararası, diğeri ulusal olmak üzere iki yetkili kurum bulunuyor. Antrenör olabilmek için önce ulusal organizasyondan hem siyah kemer hem de antrenör belgesi almak gerekiyor. Ayrıca uluslararası organizasyonlar için merkezi Japonya'da bulunan federasyondan belge almak şart. Bu yetki belgesi Türkiye'de bizim de için de bulunduğumuz 3 kurumda var. Diğerleri uluslarararası yetkili değiller. Aikidoya gönül verenlerin buna dikkat etmeleri lazım." - Marmaris

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Spor Yaparken Sağlığınızdan Olmayın - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement