Srebrenitsa Katliamını Anmak İçin Balkanlar'a Kadar Pedal Çevirecekler - Son Dakika
Güncel

Srebrenitsa Katliamını Anmak İçin Balkanlar'a Kadar Pedal Çevirecekler

Srebrenitsa Katliamını Anmak İçin Balkanlar\'a Kadar Pedal Çevirecekler

Bosna'da 1995 yılında yaşanan Srebrenitsa katliamının anma törenlerine katılmak için 4 genç bisikletçi, Güngören'den pedal çevirmeye başladı.

29.06.2013 12:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bosna'da 1995 yılında yaşanan Srebrenitsa katliamının anma törenlerine katılmak için 4 genç bisikletçi, Güngören'den pedal çevirmeye başladı. Bulgaristan, Makedonya, Kosova ve Karadağ'ı bisikletleriyle geçecek gençler, 13 gün sürecek zorlu yolculuğun ardından, Srebrenitsa'daki anma törenlerine katılacak.

Bosna'da 1995 yılında yaşanan Srebrenitsa katliamını anmak için 4 genç bisikletçi, Güngören Belediyesi öncüllüğünde Balkanlara doğru yola çıktı. "Gönül Köprüsü" etkinliği kapsamında yola çıkan üniversite öğrencisi gençler, bin 800 kilometre pedal çevirecek. Sırasıyla Bulgaristan, Makedonya, Kosova ve Karadağ'ı bisikletleriyle geçecek olan sporcular, 13 gün sürecek olan zorlu yolculuğun ardından, Srebrenitsa'da gerçekleştirilecek Mars Mila (Barış Yürüyüşü) anma etkinliğine katılacak.

"BALKANLAR, YÜZYILLARIN KARDEŞLİĞİNİ PEKİŞTİRDİĞİ BİR BÖLGE"

Güngören Belediyesi Binası'ndan hareket eden sporcuları yalnız bırakmayan Güngören Belediye Başkanı Şakir Yücel Karaman, Srebrenitsa katliamı hakkında düşüncelerini dile getirdi. Önümüzdeki günler Saraybosna'da Srebrenitsa katliamının yıldönümü olduğunu hatırlatan Başkan Karaman, "Bu bölgenin bizim için çok büyük bir önemi var. Çünkü yüzyılların kardeşliğini pekiştirdiği bir bölge. Bu bölgedeki insanlarımızın kederli gününde yanlarında olmak, hem de dünyaya bu katliamın adını unutturmamak adına böyle bir program düzenledik. Bu program kapsamında burada 4 genç bisikletçimizi, Srebrenitsa'ya uğurlayacağız. Böylece, sporcularımız Balkanlar'ı kullanarak Srebrenitsa'ya kadar pedal çevirecek. İnşallah kazasız belasız Srebrenitsa'ya ulaşırlar" dedi.

Bu programla birçok şeyi vurgulamak istediklerini belirten Başkan Karaman, bu tür olaylar olmasın diye barışı, kardeşliği ve sporu ön plana çıkarmak istediklerini de ifade etti.

İki aydır yoğun bir şekilde hazırlandıklarını söyleyen bisikletçi Furkan Akkaya ise, "1995 yılında yaşanan olay çok üzücüydü. Bu her sene anılan ve unutulmaması gereken bir olay. Güngören Belediyesi sayesinde biz de bugün buradan çıkacağız ve Srebrenitsa'daki anma törenlerine katılacağız. Bu yüzden Güngören Belediye Başkanı Şakir Yücel Karaman'a çok teşekkür ediyorum. 100 kilometre pedal çevireceğiz. İnşallah kazasız belasız Srebrenitsa'ya ulaşırız" diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Srebrenitsa Katliamını Anmak İçin Balkanlar'a Kadar Pedal Çevirecekler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement