Startup Labs Başlıyor - Son Dakika
Güncel

Startup Labs Başlıyor

Startup Labs Başlıyor

İşi hızla büyütüp yatırımcı bulmanın yeni adresi Startup Labs başlıyor.

28.02.2012 13:47

Türkiye'nin büyüyen girişimcilik sektörüne başarı hikâyeleri yazdırma hedefiyle kurulan Startup Labs, 6-26 Nisan tarihleri arasında Özyeğin Üniversitesi'nde gerçekleştirilecek. Dünyanın dört bir yanında düzenlenen bir girişimcilik yarışması olan Startup Weekend'in yaratıcıları tarafından kurulan Startup Labs, girişimcileri 3 hafta içinde işlerini kurup büyütmeleri yönünde teşvik ederken, onları uluslararası yatırımcılarla da bir araya getirecek.

Startup Labs programına kabul edilen girişimci takımlara GBA & Startup Labs'den ortak 30.000 dolarlık yatırım, mentorluk, program süresince ofis alanı ve startup dünyasının en önemli isimleriyle bir araya gelme fırsatı da verilecek.

Programa katılmak isteyen girişimci takımlar, 15 Mart'a dek adresinden başvuru yapabilecek.

Startup Weekend'in yaratıcıları tarafından kurulan ve geleneksel inkubasyon dünyasında ezber bozmayı hedefleyen erken aşama yatırım fonu Startup Labs, Galata Business Angels ve Girişim Fabrikası tarafından Türkiye'ye getiriliyor. Türkiye'nin önde gelen melek yatırımcı grubu Galata Business Angels ve ICT sektörü odaklı fikirlerin ticarileştirmesi amacıyla kurulmuş, Türkiye'nin ilk ve tek iş hızlandırma programı olan Girişim Fabrikası işbirliğiyle başlatılan program, 6-26 Nisan tarihleri arasında Özyeğin Üniversitesi Çekmeköy Kampüsü'nde gerçekleştirilecek.

3 hafta sürecek olan Startup Labs programı süresince takımlara GBA & Startup Labs'den ortak 30.000 dolarlık yatırım, mentorluk, ofis alanı, startup dünyasının en önemli isimleriyle ve diğer yatırımcılarla bir araya gelme fırsatı verecek. Temel amacı takımları kullanıcı/gelir hedefleri üzerine odaklanarak çok hızlı bir sürede büyümeye ve sadece 3 haftalık bir zaman içerisinde şirketlerinin çalıştığını ispatlamaya itmek olan programın son gününde ise, takımların kendilerini uluslararası yatırımcılara gösterip daha fazla yatırım desteği alabilecekleri bir "Demo Günü" düzenlenecek. Startup Labs yöneticilerinden Tuğçe Ergül "Her şey iyi bir iş fikri olan parlak, enerjik insanlarla başlıyor. Türk girişimcilerinin çoğu gibi. Startup Labs ise buna gereken yardımı ve destek kanallarını da ekleyerek geleceğin büyük şirketlerinin yaratılmasına yardımcı oluyor," diye konuştu. Tuğçe Ergül ayrıca önümüzdeki iki senede dünya çapında 100 şehirde programlarını düzenlemeyi planladıklarını da sözlerine ekledi.

Startup Labs'te ülkenin önde gelen isimleriyle çalışmaya, bir iş fikrini rafine etmeye ve problemlerin üstesinden gelebilmeye yardımcı olacak kaynaklar sunulurken, şirketlere satış/ pazarlama stratejisi belirleme fırsatı da veriliyor. Aynı zamanda ülkenin en iyi danışmanlarından hukuk, muhasebe ve finans alanında hızlandırılmış derslerin de verildiği Startup Labs İstanbul'un yatırım ortağı olan Galata Business Angels, Türkiye'nin büyüyen girişimcilik sektörüne başarı hikâyeleri yazdırma konusunda da kararlı. Galata Business Angels Direktörü Elbruz Yılmaz "İstanbul'un teknolojik ilerlemesinin ve Doğu ile Batı arasındaki konumunun bir rekabet avantajı sağladığına inanıyoruz. Burada henüz keşfedilmemiş/el değmemiş yeteneklerden oluşan bir hazine saklı. Startup Labs, işte bu yeteneklerin bir kısmını gün ışığına çıkarmayı amaçlıyor," diye konuştu.

Türkiye'nin inovasyon bazlı fikirlerle yola çıkmış global girişimcilere ihtiyacı olduğu bilinciyle hareket eden Girişim Fabrikası direktörü İhsan Elgin ise konu ile ilgili olarak, "Startup Labs girişimi, Türkiye'deki girişimcilik ekosistemiyle ilgilenen bütün paydaşlara çeşitli işbirlikleri gerçekleştirerek küresel seviyede büyük başarılara imza atma fırsatı sunan bir katalizör görevi görüyor. Türkiye'de yeni kurulan şirketlerin, çıktıkları bu girişimcilik yolculuğunda çok daha fazla kaynağa ihtiyacı var," dedi.

Startup Labs bu sıralar seçilecek olan 5 takımı 3 haftalık serüvenlerinde destekleyecek önde gelen mentor ve danışman ağını yaratmakla meşgul. Programda mentor olarak takımlarla çalışmak üzere Sina Afra, Melih Ödemiş, Elbruz Yılmaz, İhsan Elgin, Emre Kurttepeli, Numan Numanbayraktaroğlu, Ali Karabey, Burak Divanlıoğlu, Nevzat Aydın ve Ziya Boyacıgiller gibi isimler bulunuyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Startup Labs Başlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement